Reacție promptă a presei internaționale după decizia UEFA în cazul Sebastian Colțescu: „Ancheta a exclus teza rasistă!” Arbitrul român, din nou în atenția lumii

3 săptămâni in urmă 2

Presa internațională a reacționat promt după decizia UEFA în cazul de presupus rasism în care a fost implicat arbitrul român Sebastian Colțescu și secundul echipei din Turcia, Pierre Webo. ProSport a prezentat în exclusivitate raportul forului continental.

UEFA a finalizat investigația în cazul scandalului de rasism de la Paris, de la meciul de Liga Campionilor, dintre PSG și Basaksehir, unde arbitrii români au fost acuzați de insulte rasiste de către turci, iar partida a fost întreruptă.

Conform raportului UEFA, prezentat în exclusivitate de ProSport, Sebastian Colțescu și Octavian Șovre nu au folosit insulte rasiste.

Reacție promptă a presei internaționale după decizia UEFA în cazul Sebastian Colțescu: „Ancheta a exclus teza rasistă!”

Arbitrul de rezervă de la acel meci, Sebastian Colţescu, şi unul dintre asistenţi, Octavian Şovre, au folosit atunci expresiile „ăla negru” şi „negrul ăla” pentru a-l indica centralului Ovidiu Haţegan pe antrenorul secund al formaţiei turce, camerunezul Webo.

Jucătorii ambelor echipe au reacţionat, considerând că termenii folosiţi de arbitri români au fost unii rasişti. Meciul de pe „Parc de Princes” s-a oprit şi s-a disputat a doua zi, cu o altă brigadă de arbitri.

Reacția presei internaționale a fost una promtă, iar publicațiile din Turcia au reliefat imediat anunțul forului continental, prezentat în exclusivitate de ProSport.

„Potrivit presei române, Sebastian Colțescu nu va fio pedepsit în cazul de rasism împotriva lui Pierre Webo”, scriu cei de la Sabah.

Rumen basının iddiasına göre Pierre Webó’ya ırkçılık yapan Sebastian Coltescu ceza almadı! pic.twitter.com/4ZZcA99qyh

— Sabah Spor (@sabahspor1) February 11, 2021

„Sebastian Coltescu, în centrul scandalului PSG-Basaksehir, este de așteptat să scape de sancțiuni. Ancheta disciplinară a UEFA a exclus teza rasistă”, scriu și cei de la RMC Sport.

🇪🇺 Sebastian Coltescu, au cœur du scandale PSG-Basaksehir, devrait échapper à toute sanction. L’enquête disciplinaire de l’UEFA aurait écarté la thèse raciste.https://t.co/qWDHBQafWH

— RMC Sport (@RMCsport) February 11, 2021

„UEFA nu îl consideră vinovat pe arbitrul român Sebastian Coltescu, care a fost acuzat de rasism, după ce a concluzionat că termenul „negru” din România se traduce prin „negru” în engleză spre deosebire de „negro” – și nu are conotații negative”, scriu și cei de la Balkan Insight.

The @UEFA has cleared Romanian referee Sebastian Coltescu, who was accusations of racism, after concluding that the term ‘negru’ in Romania translates as ‘black’ in English as opposed of ‘negro’ – and has no negative connotations.

Background: https://t.co/gyUvI8suyY

— Balkan Insight (@BalkanInsight) February 11, 2021

UEFA a tras concluzia în cazul arbitrului român Colțescu: nu a fost rasism.

ProSporta prezentat în exclusivitate concluziile din raportul inspectorului de disciplină şi etică al UEFA:

„Din probele video şi audio disponibile, s-a stabilit că domnii Colţescu şi Şovre au folosit expresiile în limba română „negrul ăla” şi „ăla negru”, care în engleză sunt traduse „the black one”, pentru a-l identifica pe antrenorul secund al lui Basaksehir, domnul Webo.

Conform raportului lingvistic, expresiile româneşti „negrul ăla” şi „ăla negru” nu au conotaţii peiorative sau negative”, este o parte din raportul UEFA.

Cei de la UEFA vor ca lumea să uite, iar când va apărea un nou incident, vor spune că iată, e la fel ca atunci pe 8 decembrie, și iar nu se va întâmpla nimic.A trecut deja ceva timp și nu văd nicio decizie.

UEFA și FIFA trebuie să găsească soluții pentru că jucătorii se vor solidariza din nou. Doar ei pot schimba lucrurile. S-a petrecut la un nivel precum Champions League, dar se poate întâmpla și la campionate sau competiții mai mici

Pierre Webo

The post Reacție promptă a presei internaționale după decizia UEFA în cazul Sebastian Colțescu: „Ancheta a exclus teza rasistă!” Arbitrul român, din nou în atenția lumii appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă