Reacție dură după verdictul definitiv în cazul morții lui Patrick Ekeng: "Atât a meritat viața unui om"

1 săptămână in urmă 8

Liga 1: UTA Arad - Botoșani, luni, 17:30, Digi Sport 1

Liga 1: Viitorul - Poli Iași, luni, 20:30, Digi Sport 1

Mihaiela Elena Duţă, medicul de pe ambulanţa Puls, a fost condamnată la un an și șase luni de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă și obligată la efectuarea a 60 de zile de muncă în folosul comunităţii.

CAB a menţinut dispoziţia tribunalului ca medicul şi SC Puls Medica SRL să plătească peste 200.000 de euro membrilor familiei Ekeng, reprezentând daune morale, însă a respins cererea acestora de acordare a unor despăgubiri materiale, în cuantum de 655.200 euro.

Impresarul lui Patrick Ekeng, Laurette Nogo: "Atât a meritat viața unui om"

Impresarul fostului jucător al lui Dinamo, Laurette Nogo, s-a arătat total nemulțumită de sentința anunțată, însă consideră că nu mai sunt multe lucruri de făcut, decizia CAB fiind definitivă.

"O să trebuiască să vorbesc şi cu Natalie (n.r. soţia lui Patrick Ekeng), şi cu avocaţii. Este o decizie definitivă, nu cred că mai putem face ceva, dar putem să încercăm să mai găsim soluţii. Săptămâna trecută am vorbit. Natalie lucrează momentan, în spital, copiii sunt bine, merg la şcoală.

Atât a meritat viaţa unui om pentru cei care s-au ocupat de caz. Ce pot să spun mai mult de atât?! Totul a fost făcut din milă. O decizie care nu mulţumeşte pe nimeni. Mai ales pe familia lui Patrick. O sumă destul de mică pentru viaţa unui om, ca să zic aşa", a declarat Laurette Nogo, pentru as.ro.

Patrick Ekeng s-a stins în 2016, după un meci Dinamo - Viitorul

Patrick Ekeng a murit pe data de 6 mai 2016, după ce s-a prăbuşit pe teren în timpul meciului dintre Dinamo şi Viitorul Constanţa, fără un contact cu un adversar în prealabil. După intervenţia staff-ului medical al echipei Dinamo, s-a apelat la ambulanţă.

Ekeng a primit îngrijiri pe gazon, iar apoi a fost transportat la spital, unde s-a constatat că a suferit un stop cardiorespirator. Ekeng fusese introdus pe gazon de doar şapte minute. Martorii oculari au relatat că medicul Duţă de pe ambulanţa Puls a intervenit foarte târziu.

Potrivit concluziilor raportului medico-legal de necropsie întocmit de specialişti din cadrul INML, moartea lui Patrick Ekeng a survenit din cauza unei fibrilaţii ventriculare apărute pe fondul unei patologii cardiace preexistente (cardiomiopatie de non-compactare cu tulburare de repolarizare precoce, cardiomiopatie hipertrofică apicală) asociată cu anomalii coronariene, favorizată de existenţa unui proces miocardic în remisiune şi precipitată de un efort fizic.

Etichete: patrick ekeng , deces patrick ekeng , laurette nogo , verdict patrick ekeng
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă