Reacție dură din partea lui Joe Biden: „Putin a amenințat astăzi nuclear Europa; Rusia a încălcat fără rușine principiile Cartei ONU” VIDEO

6 zile in urmă 23

Miercuri, 21 Septembrie 2022, ora 18:52

551 citiri

Președintele SUA Joe Biden a reacționat dur în cadrul discursului de la Adunarea Generală a Națiunilor Unite la ultimele declarații ale lui Putin care a pus Rusia pe jar. Biden a subliniat că SUA sunt decise să apere democrația în toată lumea.

„Chiar azi, Putin a amenințat nuclear Europa. Acum Rusia îți dorește ca mai mulți soldați să servească țara, să organizeze referendumuri care violează clar reglementările și Carta ONU. Putin spune că trebuia să acționeze pentru că Rusia era amenințată, dar nu este adevărat, nimeni nu a amenințat Rusia”, a declarat Joe Biden.

„Vedem atacuri asupra școlilor, spitalelor, asupra culturii și istoriei ucrainene. Am găsit morminte în masă în Izium, cadavre care purtau semne ale torturii. Prin război se încalcă dreptul Ucrainei de a exista. Ne-am adunat pentru a condamna acțiunile Rusiei în Ucraina. Mai mult de 125 de miliarde de dolari au fost dați Ucrainei. Peste 40 de țări prezente astăzi aici au contribuit cu miliarde de dolari pentru a ajuta Ucraina.

Am ales libertatea, independența, principiile. Suntem aproape de Ucraina, susținem Ucraina. SUA vor ca acest război să se termine în mod corect. Nu poți să iei cu forța teritoriul unei țări. Singura care nu acceptă acest lucru este Rusia”, a mai subliniat Joe Biden.

VIDEO Youtube / The Guardian

„Să fim clari, sancțiunile noastre permit în mod explicit Rusiei abilitatea de a exporta fertilizator și alimente. Doar Rusia poate pune capăt sancțiunilor. Credem ferm în nevoia de a hrăni populația lumii. Cerem tuturor țărilor să renunțe la restricțiile pe exporturile de alimente. Nimic nu contează dacă părinții nu-și pot hrăni copiii. Trebuie să ne asigurăm că nicio țară nu poate folosi energia drept armă”, a adăugat președintele SUA.

Citește și:

 „Un act de disperare”

Cancelarul german Olaf Scholz spune despre amenințările președintelui rus Vladimir Putin că reprezintă „un act de disperare” și că acesta a subestimat complet situația. „Vladimir...

SUA anunță că ia „în serios” amenințarea lui Putin privind armele nucleare

Statele Unite au transmis miercuri, 21 septembrie, că ”iau în serios” ameninţarea lui Vladimir Putin de a recurge la arma nucleară în războiul rus din Ucraina, conform unui purtător de...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă