Reacție dură a lui FC Voluntari, după ultima declarație a primarului din Iași. Ilfovenii cer respect

4 săptămâni in urmă 16

Liga 1: Viitorul - Sepsi Sfântu Gheorghe, marți, 15:30, Digi Sport 1

Liga 1: Voluntari - Universitatea Craiova, marți, 17:30, Digi Sport 1

Edilul s-a referit la FC Voluntari și Chindia Târgoviște, două echipe care au învins-o pe Poli Iași, ca fiind "niște comune care gravitează în jurul unor orașe mai mari (...) tot felul de echipe din astea de mă doare capul când mă uit pe hartă".

Reacție dură a lui FC Voluntari, după ultima declarație a primarului din Iași. Ilfovenii cer respect

Modul de exprimare al lui Chirica i-a deranjat pe oficialii lui FC Voluntari, care au emis un comunicat de presă la câteva ore distanță.

"Faptul că ați pierdut cu 4-0 partida cu FC Voluntari, nu trebuie să constituie o surpriză pentru dumneavoastră, deoarece clubul ce reprezinta orașul pe care-l păstoriți, iar aici facem referire atât la cel fondat în 1945 cât și la cel nou reînființat în 2010, nu au atins performanțele clubului FC Voluntari, promovări succesive din liga 4 în Liga 1, câștigarea Cupei și a Supercupei României, menținerea 6 sezoane consecutive pe prima scenă a fotbalului românesc.

Sigur nu cunoaște distinsul primar al Iașului faptul că în Voluntari avem 2000 de sportivi legitimați și că avem echipe în prima ligă la baschet masculin și volei feminin. Noi la Voluntari suntem oameni modești și nu dorim să înșiruim acum și aici performanțele extraordinare obținute de atleții noștri în sporturi individuale.

Nu vrem să intrăm în contradicție cu edilul orașului care reprezintă capitala Moldovei tocmai că noi, voluntărenii avem un respect deosebit pentru orașul celor șapte coline, deoarece de mai bine de 15 ani intre 7000-10.000 de pelerini vin în mod organizat la moaștele Preacuvioasei Parascheva.

Domnule primar, vă respectăm pe dumneavoastră, pe cetățenii Iașului, admirăm orașul teiului lui Eminescu, dar vă rugăm, indiferent de starea de nervozitate pe care o aveți la adresa echipei Politehnica Iași, să ne respectați, pentru că nu-i așa, va suntem parteneri de competiție", a transmis FC Voluntari.

Jucătorii lui Poli Iași, puși la zid de primar: ”Să le fie rușine, iau bătaie de la niște comune de le sună apa-n cap!”

Poli Iași împarte ultimul loc în Liga 1 cu FC Voluntari după ce a luat doar un punct în ultimele 3 etape, iar primarul urbei moldovene, Mihai Chirică, a ajuns la limita răbdării și i-a criticat dur pe jucătorii antrenați de Daniel Pancu.  

”Ce pot să le spun? Să mă lase. Așa pot să iau și eu bătaie. Mă duc și eu să joc un meci, că și așa se ia băiate aici. Ce te pui că e 3-0 sau 4-0. Stau și eu și iau bătaie cu 4-0. La vârsta mea și la ce știu despre fotbal, iau și eu bătaie de la Voluntari, Chindia.

Tot felul de echipe din astea de mă doare capul când mă uit pe hartă. Eram bunișor la geografie, dar nu par a fi nicio capitală de nicio regiune. Sunt niște comune care gravitează în jurul unor orașe mai mari. Și când îi prind pe moldovenii ăștia vrednici îi ard de le sună apa în cap.

Și după ce iau bătaie… Dacă joacă în deplasare nu poți da vina pe teren, ci că e deplasarea lungă. Dacă joacă acasă pierd din cauza primarului. Persiflez un pic pe marginea lor pentru că merită.

Le spun sincer, să le fie rușine! Iașiul este Iași, este capitala Moldovei, centru academic, are filială de Academie, doctori în Știință, prin urmare dacă nu știu să joace pentru Iași, să joace pentru cine știu ei să joace, a declarat primarul Mihai Chirică într-o conferință de presă.

Etichete: liga 1 , daniel pancu , poli iasi , fc voluntari , mihai chirica
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă