Reacția WTA după ce au apărut primele imagini cu Shuai Peng

6 zile in urmă 16

  • Liga1: CS Mioveni - Gaz Metan Mediaș, luni, 17:30, Digi Sport 1

  • Liga 1: FC Voluntari - Dinamo, luni, 20:30, Digi Sport 1

WTA: "Acest videoclip cu schimbă apelul nostru pentru o anchetă totală"

Peng, 35 ani, fost lider mondial la dublu, a intrat în atenţia internaţională cu circa trei săptămâni în urmă, când a postat un mesaj pe reţeaua de socializare Weibo în care susţinea că a fost violată de fostul vicepremier chinez Gaoli Zhang.

''A fost bine s-o vedem pe Peng Shuai în videoclipuri recente, dar acestea nu vor atenua sau risipi îngrijorarea WTA cu privire la bunăstare ei şi capacitatea de a comunica fără cenzură sau constrângere.

Acest videoclip nu schimbă apelul nostru pentru o anchetă totală, corectă şi transparentă, fără cenzură asupra acuzaţiei de agresiune sexuală formulată de ea, problema care a dat naştere preocupării noastră iniţiale'', a spus o purtătoare de cuvânt a WTA într-un e-mail.

CIO a precizat că sportiva a ''explicat că este sănătoasă şi în siguranţă la domiciliul său din Beijing, dar că ar dori ca viaţa sa privată să fie respectată'' şi că doreşte ''să petreacă timp cu prietenii săi şi cu familia în aceste momente''.

WTA a amenințat că va renunța la turneele din China

Hai în Digi Online să vezi cele mai spectaculoase locații safari din Zimbabwe și Africa de Sud. Numai pe Digi Animal World, de la 19:00!

Preocuparea internaţională faţă de Shuai Peng intervine într-un moment în care diverse grupuri de apărare a drepturilor omului solicită boicotarea Jocurilor Olimpice de iarnă 2022 de la Beijing. WTA a ameninţat de asemenea că va renunţa la turneele din China.

Xijin Hu, redactorul-şef al ziarului Global Times, susţinut de stat, a anunţat pe Twitter apariţia jucătoarei, duminică, la un turneu de copii la Beijing. În înregistrările video postate de Hu şi de un reporter Global Times, Peng apare zâmbind, făcând cu mâna şi semnând autografe pentru copii

Galerie Foto

Pe 2 noiembrie, Peng a postat pe reţelele sociale chineze că Zhang a constrâns-o să facă sex şi mai târziu au avut o relaţie. Postarea a fost ştearsă rapid şi subiectul a fost blocat pe reţeaua de socializare.

Nici Zhang, nici guvernul chinez nu au comentat acuzaţiile făcute de Peng. Biroul de Informare al Consiliului de Stat al Chinei şi Ministerul de Externe nu au răspuns imediat solicitărilor Reuters pentru un comentariu.

Ministrul de Externe al Franţei a făcut apel duminică la autorităţile chineze s-o lase pe Peng să vorbească public. ''Mă aştept la un singur lucru: ca ea să vorbească'', a declarat Jean-Yves Le Drian pentru canalul LCI.

SUA şi Marea Britanie au cerut de asemenea Chinei să prezinte dovezi privind locul unde se află Peng.

Jucători precum Naomi Osaka, Serena Williams sau Billie Jean King s-au alăturat apelurile pentru prezentarea de dovezi că jucătoarea chineză este în siguranţă. Novak Djokovic, nr. 1 ATP, a opinat că ar fi ciudat să se mai ţină turnee în China, dacă această situaţie ''oribilă'' nu va fi rezolvată.

Etichete: wta , shuai peng

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă