Reacţia premierului Cîţu, după protestele antirestricţii: E nevoie de încă un efort să trecem peste această perioadă

2 săptămâni in urmă 1


Premierul Florin Cîțu a evitat să transmită un mesaj dur în urma protestelor care au avut loc în noaptea de duminică spre luni față de noile restricții. Întrebat dacă manifestanții vor fi amendați, acesta a spus că îi înțelege pe români, că „după un an de zile au obosit”, pentru ca apoi să vorbească despre campania de vaccinare, informează News.ro și HotNews.


Premierul Florin Cîţu a precizat că noile restricţii au fost adoptate pentru că spitalele au devenit aglomerate.


„Aceste măsuri depind de gradul de incidenţă. Ştim că există o oboseală după un an de zile de pandemie. E nevoie de încă un efort să trecem peste această perioadă. Românii pot protesta cât nu încalcă legislaţia în vigoare. Am luat măsuri pentru a încetini gradul de răspândire a virusului şi pentru a ne permite să accelerăm campania de vaccinare”, a declarat Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă.


Premierul a început apoi să vorbească despre campania de vaccinare, spunând că vom ajunge la o capacitate de 100.000 de persoane vaccinate pe zi.


„Dacă acest calendar de livrare a vaccinurilor se păstrează vom putea vorbi de vaccinarea a 10 milioane de cetăţeni în luna august, în loc de luna septembrie. Dar totul depinde de noi, să putem şi să mergem să ne vaccinăm", a spus Florin Cîţu.


Premierul a susţinut că "a comandat doze de vaccin mai multe decât am avea nevoie pentru a ne asigura că, dacă este nevoie, şi anul viitor vom avea acest vaccin".


"Am văzut în spaţiul public şi în special la cei de la PSD, la opoziţia politică, mesaje puţin confuze. Pe de-o parte, acum câteva luni de zile ne spuneau că suntem prea relaxaţi şi că România este singura ţară din UE relaxată, acum vin şi ne spun că impunem restricţii. Eu sunt pregătit să ascult şi opinia specialiştilor din PSD. Specialiştii nu au culoare politică. Lupta pentru sănătatea românilor nu are culoare politică. Decât să dăm mesaje confuze şi politice în această perioadă, este momentul să stăm toţi la masă, specialiştii, şi să vedem care sunt cele mai bune măsuri pentru români, pentru sănătatea românilor", a mai spus premierul.


Mii de oameni au ieşit în stradă, în noaptea de dumincă spre luni, pentru a-și arăta nemulțumirea față de noile restricții anti-COVID, inclusiv cele care stabilesc că, de acum, carantina de noapte începe de la ora 20.00, în funcție de rata de infectare, relatează Mediafax.


Manifestații au avut loc în București, Constanța, Brăila și Galați, după ce noile restricții au intrat în vigoare.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă