Reacția Poliției Române, după acuzațiile sindicaliștilor din MAI că ar exista o normă de amenzi: „Am cerut situația pentru statistică”

1 lună in urmă 1


Sindicaliștii din MAI au publicat ieri o adresă a conducerii IGPR trimisă în teritoriu prin care polițiștilor li se impune să raporteze zilnic, până la ora 23:00, numărul de contravenții aplicate, amenzi și avertismente. Într-un comunicat de presă, Poliția Română transmite că a solicitat situația defalcată „în vederea centralizării, pentru a putea fi comunicat public faptul că polițiștii aplică atât sancțiuni contravenționale cu amenzi, cât și avertismente”.


„Este pentru prima dată când există un asemenea interes vădit din partea MAI pentru amenzile aplicate de polițiști. Și este tot pentru prima dată când se induce în subconștientul polițiștilor că numărul de amenzi aplicate este un indicator de performanță. Condamnăm ferm aceste acțiuni de intimidare la adresa polițiștilor care au scopul de a-i obliga să aplice amenzi populației”, transmiteau cei din sindicatul Europol.


Centrul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a reacționat, printr-un comunicat de presă.


„La nivelul Poliției Române, nu există o normă de amenzi. Principalul obiectiv al acțiunilor polițiștilor constă în protejarea comunități de faptele ilegale, prin luarea măsurilor legale, în fiecare caz”, a fost poziția oficială a IGPR.


Situațiile statistice la care se face referire existau în prealabil la nivelul unităților teritoriale de poliție și au fost solicitate în vederea centralizării, pentru a putea fi comunicat public faptul că polițiștii aplică atât sancțiuni contravenționale cu amenzi, cât și avertismente.

Comunicat IGPR:

Foto: Poliția Română Facebook


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă