Reacția Patriarhiei la eventuale măsuri restrictive de Înviere: „Tema imaginatelor restricții de Paști de anul acesta este una momentan ireală”

2 luni in urmă 4

Vasile BănescuVasile Bănescu

Patriarhia Română a reacționat după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că nu este luat în considerare un lockdown de Paște. Purtătorul de cuvânt Vasile Bănescu a precizat, marți seara, că tema imaginatelor restricții de Paște de anul acesta este una momentan ireală.

MARŢI, 09 MARTIE 2021, 19:04

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Monica Vasilescu

„Tema imaginatelor restricții de Paști de anul acesta este una momentan ireală, iar cei ce se căznesc să-i confere o artificială consistență, persoane din Biserică sau din afara ei, au fie un discutabil gust pentru situații limită și conflictuale majore, fie incapacitatea crasă de a învața ceva din trecutul recent. Altfel, cum să te trezești că programezi cu luni înainte restricții imaginabile sau nu? Restricții care raportate la cel mai ordonat și curat spațiu privat de utilitate publică din societate, acela al bisericilor, trebuie cântărite totdeauna de acum înainte cu cel mai fin discernământ dobândit dintr-o recentă și dureroasă experiență. 

Nu a existat și nici nu putea să existe anul acesta vreo discuție oficială despre restricții de Paști și nu este corect să declanșăm speculații în marginea unei probleme majore, imposibil de estimat acum. 

Indiferent de context, deciziile realiste referitoare la perioada pascală vor fi rodul exclusiv al unui dialog absolut obligatoriu dintre autorități și cultele religioase. Un dialog lucid, onest, inter-instituționalizat, căruia nu i se face niciun serviciu prin lansarea în spațiul public a unei teme false, menită să creeze tensiuni inutile între stat și cultele religioase (ai căror membrii compun covârșitoarea societate civilă), și să inducă un nefiresc orizont sumbru de așteptare în societatea creștină din România”, a precizat Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Patriarhiei Române.

Președintele României Klaus Iohannis a anunțat, marți, că starea de urgență se va prelungi, dar nu vom avea un lockdown de Paște.

Klaus Iohannis a anunțat prelungirea STĂRII DE ALERTĂ: ”Cifrele privind evoluția pandemiei sunt ÎNGRIJORĂTOARE!” - Nu se ia în calcul LOCKDOWN de la Paște

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă