Reacţia părinţilor după ce antrenoarea Adriana Teocan, de la Steaua, a fost acuzată că le jignea şi le lovea pe fete

1 lună in urmă 37

Champions League: Manchester City - Borussia Dortmund, marți, 22:00, Digi Sport 2

Champions League: Real Madrid - Liverpool, marți, 22:00, Digi Sport 1

Printre altele, mama Ioanei Rusu şi sportiva susţin că antrenoarea le vorbea urât fetiţelor şi chiar le lovea, iar pedepsele aplicate sportivelor erau adevărate umilinţe. 

Mai mult decât atât, prietenul profesoarei Adriana Teocan, Daniel Mitroi, este acuzat că se juca într-un mod inadecvat cu fetele şi este lăsat de înţeles că atingerile acestuia aveau conotaţii sexuale.

Antrenoarea Adriana Teocan este apărată de ceilalţi părinţi de la grupa de gimnastică ritmică. Ce spun despre acuza că prietenul profesoarei "le gâdila (n.r. pe sportive) prin locurile prin care nu trebuia să o facă" 

Părinţii celorlalte fete de la grupa pregătită de antrenoarea de gimnastică ritmică au remis un comunicat în care îi iau apărarea Adrianei Teocan şi susţin că "acuzatiile cu tenta sexuala" aduse lui Daniel Mitroi sunt "un adevarat atac la persoana".

"MEMORIU

In urma articolelor de presa aparute in spatiul public ieri, 5 aprilie 2021, noi, semnatarii acestei intampinari, ne exprimam consternarea fata de acuzatiile grave aduse d-rei antrenor Adriana Teocan si logodnicului acesteia, dl Daniel Mitroi de catre parintii sportivei Andra Ioana Rusu.

De cativa ani de zile, grupului nostru de parinti ai sportivelor practicante de gimnastica ritmica li s-a alaturat si familia Rusu, iar toate deciziile luate de noi, ca parinti, legate de buna desfasurare a activitatilor de pregatire, logistica, sprijinul oferit antrenoarei, aspecte mateiale, etc ne-au apartinut in totalitate, fiind discutate si agreate cu cea mai mare transparenta.

In primul rand, niciunul dintre noi nu confirma vreo acuzatie legata de un eventual comportament neadecvat din partea antrenoarei sau colaboratorilor acesteia. Copiii nostri sunt pregatiti de ani buni de zile de catre Adriana Teocan, iar realizarile lor pe plan sportiv sunt cel putin egale cu nivelul dezvoltarii psihologice, al increderii in sine si fair play-ul de care dau dovada acum, ajunse in prag de adolescenta. Copiii nostri formeaza o echipa unita atat la nivel sportiv, cat si pe plan personal, toti abordand antrenamentele cu placere, interes si responsabilitate.

Nu am fost niciodata in situatia de a remarca vreun abuz fizic sau verbal, in timpul sau in afara orelor de antrenament. Suntem constienti de rigorile presupuse de practicarea sportului de performanta, de nivelul de presiune care presupune seriozitate si efort sustinut la cele mai inalte cote, si intelegem ca in timpul antrenamentelor pot aparea situatii cel mult "tensionate", pe care sportivele le-au depasit intotdeauna cu ajutorul antrenorului.

In ipoteza absurda in care ar fi existat comportament agresiv, ar insemna sa admitem ca niciun parinte din cei 11 nu si-a dat seama de acest lucru de mai bine de 8 ani sau, si mai absurd, ca a tolerat sau incurajat ca fiica sa sa traiasca si sa se dezvolte intr-un astfel de mediu.

In ceea ce priveste prezenta logodnicului Adrianei Teocan in sala de antrenament, acest lucru nu ni s-a impus niciodata, a fost o consecinta fireasca a nevoii de ajutor pe probleme logistice pentru sportivele noastre, lucru pentru care noi, parintii, suntem recunoscatori. Stim ca dl Mitroi nu este remunerat pentru acest sprijin si realizeaza aceste lucruri exclusv pentru bunul mers al activitatii de pregatire la sala (transportul sportivelor cu masina personala, mici reparatii in sala, implicarea in organizarea evenimentelor, etc).

Daniel Mitroi a devenit foarte repede un membru al echipei noastre si e vazut ca un "frate" pentru multe dintre fete. Consideram acuzatiile cu tenta sexuala un adevarat atac la persoana, constienti fiind ca, daca ar fi deranjat prezenta sa la antrenamente, o conversatie directa cu antrenorul legata de o eventuala jena a sportivelor de a-si desfasura activitatea sub privirile acestuia ar fi fost o modalitate normala de a aborda acest subiect.

Marturie ca este o exagerare incredibila sta faptul ca exista spectatori de sex masculin la toate competitiile de gimnastica ritmica, ba chiar antrenori. Mai mult, deseori antrenamentele de gimnastica ritmica se desfasurau in paralel cu practicantii altor sporturi, fara niciun fel de probleme. Respingem orice aluzie la un comportament neadecvat din partea lui Daniel Mitroi si asteptam cea mai mica dovada in acest sens. Pana atunci, ne bazam pe modul in care se simt si resimt colaborarea cu acesta cel putin 10 sportive.

Nu s-a pus niciodata problema nuditatii in fata unui reprezentant de sex masculin (exista vestiare), iar pe perioada restrictiilor (in care vestiarele nu au fost functionale), sportivele soseau echipate la sala. Activitatile de filmare/fotografiere sunt absolut normale si executate profesionist, noi avand oricand acces la aceste imagini.

Ultima remarca este cea legata de aspectul pecuniar. In unanimitate si cu toata deschiderea am convenit noi, parintii, sa sprijinim tot ceea ce e firesc sa existe pentru actul de performanta si care, din pacate, inca nu poate fi sprijinit in totalitate de catre statul roman. Astfel, am agreat impreuna sa sprijinim financiar, benevol, activitati legate de inchiriere sala pentru antrenamente atunci cand nu aveam una pusa la dispozitie de catre club, achizitionarea de echipament sportiv, de obiecte specifice gimnasticii ritmice, deplasarea la competitii (cazare, hrana, taxe participare), recunoastere financiara a eforturilor corpului de antrenoare, etc, cam tot ceea ce fac aproape toti parintii de sportivi pe care noi ii cunoastem.

Din punctul nostru de vedere, am actionat ca o echipa care isi doreste sa compenseze limitarile sportului romanesc de masa, manati de dorinta de ajuta copiii sa performeze si in sport in conditii decente. Nu toleram intentiile de dezbinare in cadrul grupului de parinti sau intre copii si regretam nespus situatiile in care observam folosirea sportivilor minorilor ca arme in razboaie personale neintemeiate, cel mai probabil izvorate din dificultatea acceptarii unui nivel de performanta inferior celui tintit sau dintr-un fals sentiment de nedreptate.

In incheiere, ne manifestam increderea si sprijinul fara rezerve fata de planul tactic de antrenamente, abordarea de pregatire, deciziile competitionale si sanatatea fizica si morala a Adrianei Teocan, precum si fata de deciziile acesteia de a solicita sprijin in activitatile de pregatire ale copiilor nostri.

Aprobat de parintii fostei sectii de Gimnastica Ritmica a Clubului Sportiv Steaua Bucuresti", se scrie in memoriul adresat presei de parintii copiilor care au fost colegi cu Andra Ioana Rusu.

Acuzele aduse de sportivă si de mama acesteia antrenoarei şi prietenului său, care ajuta fără să fie plătit

La GSP live, sportiva şi mama acesteia au adus acuze grave Adrianei Teocan şi prietenului acesteia, Daniel Mitroi.

”Ea țipa foarte tare la noi, ne scotea din sală, ne trăgea de păr. Ne pedepsea făcând o pregătire fizică foarte dură! De exemplu, săream de pe o parte pe alta a băncii, iar din cauza acestei pregătiri am făcut vânătăi, iar o colegă și-a rupt degetul. 

... Eu mi-am rupt degetul sărind cu sacii! Făceam cât voia ea, dacă făceam incorect ne punea să o luăm de la început. Dacă se sătura, ne scotea din sală! M-a pus să fac o răsturnare lentă și să fac exerciții și să număr pașii. Ea a spus că nu fac bine și că s-a săturat. Mi-a spus să ies din sală, să îi prezint scuze și că m-am comportat urât.

”Daniel (n.r- iubitul Adrianei Teocan) stătea acolo, pe unele le mai gâdila. Păi, venea la ele și se juca cu ele și le gâdila prin locurile prin care nu trebuia să o facă! Se mai juca cu ele.

Cu mine, nu! Unora, printre care și mie, ne mai arăta ce trebuie să facem! Am rămas o dată singure cu el, când Adriana Teocan era plecată cu alte fete mai mari la un concurs. Ne-a arătat ce trebuie să facem”, a mai spus Andra, la GSP Live.

Etichete: adriana teocan , daniel mitroi , gimnastica ritmica csa steaua
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă