Reactia medicului Radu Lupescu la posibila nominalizare de catre USRPLUS pentru functia de ministru al Sanatatii

3 săptămâni in urmă 22

Radu Lupescu, medicul roman decorat de presedintele Frantei pentru contributia adusa la lupta impotriva noului coronavirus, ar urma sa fie, conform unor surse politice, propunerea USRPLUS pentru postul de Ministru al Sanatatii.

"O astfel de propunere ma onoreaza, insa mai multe nu pot comenta in acest moment", a declarat medicul Radu Lupescu pentru Ziare.com.

Surse politice au lansat duminica, 18 aprilie, informatia ca medicul Lupescu ar putea fi propunerea USRPLUS pentru Ministerul Sanatatii.

Cine este Radu Lupescu, medicul decorat de presedintele Frantei

Dr. Radu Lupescu, medic anestezist si presedintele Asociatiei medicilor din clinica Rhena din Strasbourg, a fost decorat pe 31 decembrie alaturi de alti membri ai personalului medical din Franta pentru eforturile depuse in timpul pandemiei de coronavirus.

Medicul a povestit pentru Ziare.com ce a simtit cand a fost decorat de presedintele Frantei.

"Am fost foarte mandru. Au anuntat inca de anul trecut ca au "anulat" decoratiile care se dau in mod traditional in anul 2020 si au spus ca vor sa ii onoreze pe cei care s-au implicat in gestionarea crizei COVID.

A fost o surpriza. Eu am primit vestea, ca toata lumea, pe data de 1 ianuarie, cand a aparut in Jurnaul Oficial al Frantei".

Ioana Mihaila, luata in calcul pentru functia de ministru

O alta varianta luata in calcul de PLUS este Ioana Mihaila, in prezent secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Presedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat, in emisiunea Insider politic de la Prima Tv, ca in USR PLUS nu exista disensiuni, iar Ministerul Sanatatii este normal sa fie condus de un membru PLUS. Dragu a declarat ca Vlad Voiculescu are viitor in politica deoarece este un tip muncitor, devotat si se gandeste la binele general.

Dupa revocarea lui Vlad Voiculescu de la conducerea Ministerului Sanatatii, a fost vehiculat numele medicului Adrian Wiener (USR) ca posibil inlocuitor, dar in cadrul Aliantei postul a fost atribuit PLUS.

Citeste mai multe despre Radu Lupescu

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă