Reacția lui Victor Becali în disputa dintre FCSB și Botoșani după transferul lui Moruțan la Galatasaray: „Fisc-ul este singurul care poate întreba”

3 săptămâni in urmă 10

Articol de GSP - Publicat sambata, 25 septembrie 2021, 12:07 / Actualizat sambata, 25 septembrie 2021 12:36

Victor Becali (60 de ani), impresar de jucători, a comentat situația sumei transferului lui Moruțan de la FCSB la Galatasaray și polemica iscată de mutarea acestuia

După ce s-a aflat că patronul echipei, Gigi Becali, a mințit în privința sumei de transfer al lui Olimpiu Moruțan, patronul roș-albaștrilor declarând că mutarea mijlocașului o va costa pe Galatasaray 5,7 milioane de euro, dar în realitate turcii au plătiti doar 3,5 milioane de euro pentru Olimpiu, Victor Becali a vorbit despre controversele acestui transfer. 

Acesta a declarat că patronul lui FCSB a calculat și bonusurile când a anunțat suma de transfer, dar și că aceste controverse vor mai dura doi ani de zile.

„Contractul între FCSB şi Galatasaray este cel pe care l-au semnat şi nu dau socoteală decât la Fisc. Fisc-ul este singurul care poate întreba. Faceţi pe anchetatorii, ce vă opreşte? Botoşaniul are posibilitatea să afle. Este echipa interesată să afle şi cei de acolo au dreptul să afle. Şi au cum să afle. 

La toţi jucătorii din lume există bonusuri. La toţi! D-aia se plătesc atâţia bani la un transfer pentru că sunt trecute bonusuri. O să mai ţină încă doi ani povestea cu Moruţan, indiferent ce explic eu. 

Dacă spun acum, mă crezi tu, dar se trezeşte unul şi altul care spun «stai că nu e aşa». Gigi socoteşte şi bonusurile atunci când anunţă că ia patru milioane şi ceva. Se gândeşte că sunt cam siguri banii ăia”, a spus Victor Becali potrivit Digi Sport.

Botoșani, adresă oficială către FCSB

FC Botoșani a trimis o scrisoare către FCSB, prin care clubul pe care-l conduce Valeriu Iftime a întrebat care a fost prețul real din vânzarea lui Olimpiu Moruțan la Galatasaray și când au de gând roș-albaștrii să plătească suma aferentă părții pe care o mai aveau botoșănenii din drepturile asupra fotbalistului.

Moldovenii l-au vândut pe Moruțan la FCSB cu un milion de euro și au mai păstrat 9% din revânzarea jucătorului.

Becali a anunțat, imediat după ce l-a dat pe Olimpiu la Galata, că a încasat 5,7 milioane de euro. Botoșanii ar avea de luat 513.000 de euro. În realitate, turcii au plătit doar 3,5 milioane de euro, din care clubul lui Iftime are dreptul la 315.000 de euro. 

Iftime a cerut o clarificare oficială a sumelor. El va continua să mai încaseze bani și din „variabilele” din actul de transfer al lui Moruțan. FCSB va mai lua în curând 600.000 de euro, în momentul în care „Oli” va bifa al 14-lea meci în tricoul lui Galatasaray în campionatul turc.

Nu știu care a fost prețul lui Moruțan. Becali a pronunțat o sumă, în presă am citit o altă sumă. Oricum, noi așteptăm banii, chiar avem nevoie de ei! Nu îmi e frică de domnul Becali, am mai făcut afaceri împreună 
-Valeriu Iftime, la Antena 1

Video. Conferința de presă integrală a lui Edi Iordănescu înainte de FCSB - Academica Clinceni

Citește alte știri din Liga 1:

Mesaj categoric în disputa pentru stadionul Ghencea: „Atât de mulți bani are Armata?! Nu e normal ca FCSB să joace la Buzău”

Victor Becali acuză: „Cum să-l aduci la Dinamo?! Nu a mai antrenat de 5-6 ani!”

Playtech: Amendă de 7.000 de euro pentru o biciclistă româncă, în Italia. Ce au observat polițiștii în coșul ei


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă