Reacția lui Onana, după ce a fost suspendat un an pentru dopaj. Cum a confundat aspirina cu o substanță interzisă

2 luni in urmă 2

Liga 1: Sepsi Sfântu Gheorghe - Politehnica Iași, vineri, 20:30, Digi Sport 1

Liga 1: Astra - FC Argeș, sâmbătă, 14:00, Digi Sport 1

La 30 octombrie 2020, goalkeeper-ul camerunez a fost supus unui control anti-doping, iar în proba de urină a fost găsită o substanță interzisă de WADA, Furosemid.

Reacția lui Onana, după ce a fost suspendat un an pentru dopaj. Cum a încurcat aspirina cu o substanță interzisă

Așa cum a transmis și Ajax, Onana susține că a luat din greșeală medicamentul iubitei sale, confundându-l cu aspirina, într-o zi în care s-a simțit rău. Portarul spune că își va căuta dreptatea la TAS.

"Vreau să clarific și să spun că totul a fost rezultatul unei erori umane. Am luat din greșeală un medicament care conține o substanță interzisă de WADA. Medicamentul a fost prescris prietenei mele și l-am încurcat cu o simplă aspirină pentru că ambalajul era aproape identic, ceea ce regret.

Respect decizia UEFA, dar nu sunt de acord cu ea în acest caz. O consider excesivă și disproporționată, având în vedere că UEFA a înțeles că a fost vorba de o greșeală. Toată lumea știe că duc o viață sănătoasă, iar încă de la începutul carierei mele am fost împotriva dopingului de orice fel.

Am 24 de ani, iar în ultimele sezoane am avut șansa să joc aproape toate minutele, atât la Ajax, cât și la echipa națională, fiind desemnat cel mai bun portar din Olanda din ultimii 4 ani și cel mai bun din Africa în ultimii trei. Prin asta vreau să spun că nu aș fi avut nevoie să apelez la doping pentru a-mi îmbunătăți performanțele.

Voi face apel la TAS pentru a-mi demonstra nevinovăția. Sper să revin cât mai curând pe gazon, să fac ceea ce iubesc și să-mi ajut echipa. Le mulțumesc celor de la Ajax și naționalei Camerunului pentru susținerea arătată și încrederea pe care o au în mine", a spus Onana.

Andre Onana, portarul lui Ajax, suspendat un an pentru dopaj

Goalkeeper-ul camerunez, crescut în academia Barcelonei și transferat de Ajax în 2015, susține că în dimineața zilei de 30 octombrie s-a simțit rău și a vrut să ia o pastilă.

"Fără să-și dea seama, a luat Lasimac, un medicament care fusese prescris soției sale. Onana a făcut o eroare, a luat din greșeală pastilele soției sale, astfel că UEFA a luat această decizie în cazul portarului", informează Ajax, pe site-ul oficial.

Suspendarea este valabilă începând de astăzi, 5 februarie 2021, și se aplică în toate competițiile naționale și internaționale. Andre Onana și clubul Ajax vor face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

26 de meciuri a strâns Onana la Ajax în acest sezon, în 9 dintre ele reușind să nu primească gol.36 de milioane de euro este cota de piață a goalkeeper-ului african, conform transfermarkt.com.

Vestea suspendării lui Andre Onana vine la o zi după o gafă comisă de Ajax. Olandezii au uitat să-l treacă pe lista UEFA pe Sebastian Haller, cel mai scump jucător transferat vreodată de club, astfel că atacantul nu va putea juca în Europa League.

Ajax a încercat să primească o derogare, însă UEFA a anunțat astăzi că Haller nu are cum să fie mai trecut pe listă.

Etichete: ajax , olanda , uefa , dopaj , wada , andre onana , onana suspendat
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă