Reacția lui Dan Barna, după ce George Simion a fost acuzat că a intrat cu forța în primăria Timișoara

1 săptămână in urmă 13

Dan Barna a reacționat vineri, 14 ianuarie, după ce George Simion, copreședintele AUR, a fost acuzat că a intrat cu forța în primăria Timișoara împreună cu mai mulți simpatizanți AUR, a informat Ziare.com, care a preluat postare vicepreședintelui USR.

„Totul are o limită! Simion și gașca lui din AUR, acești neofasciști ai României, nu trebuie lăsați să continue să intimideze autoritățile și cetățenii în timp ce forțele de ordine asistă, din nou, fără reacție. Condamn ferm tentativa de intimidare a AUR la adresa primarului Timișoarei, Dominic Frtiz, AUR confundă dreptul democratic de a protesta cu vandalismul și dreptul la opinie cu violența”, a scris Barna, într-o postare pe Facebook.

Vicepreședintele USR a făcut apoi un apel la instituțiile statului să își facă datoria și a lansat un atac către PSD și PNL, cu toate că cele două formațiuni nu au fost implicate în incident: „Nu e nimic democratic în astfel de acțiuni și ele trebuie să înceteze înainte de a ne vedea confruntați cu situații ale căror consecințe nu mai pot fi reparate. Fac acest apel și către instituțiile statului care par prea puțin interesate să își facă datoria. Cetățenii români au dreptul să se simtă în siguranță oriunde s-ar afla, fie că traversează o stradă, fie că au ceva de rezolvat în sediul unei instituții publice.

„Înțeleg nostalgia frăției PSD-PNL după liniștea guvernărilor Iliescu, dar în 2022 nu mai este de acceptat impotența instituțională pe care o vedem constant în ultimele luni”, a mai adăugat Barna.

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a declarat vineri, 14 ianuarie, că o „bandă de membri şi simpatizanţi AUR, în frunte cu George Simion, aduşi la Timişoara cu autocarul”, au pătruns în mod ilegal în sediul Primăriei, prin forţă fizică, „cu scopul de a crea haos și panică”.

În replică, liderul AUR George Simion a transmis că „declarațiile lui Fritz sunt mincinoase” și a declarat că grupul său de susținători ar fi dorit să obţină o audienţă pentru Ioan Bânciu, reprezentant al mai multor asociaţii revoluţionare.

IPJ Timiș a transmis că s-a autosezizat și s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violarea sediului profesional, în care se efectuează cercetări sub coordonarea procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, pentru „stabilirea tuturor cauzelor și împrejurărilor”.

Foto: Dumitru Anghelescu

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă