Reacția lui Cîțu când a fost întrebat despre demiterea ministrului Bode, după cazul bărbatului ucis de polițiști în Pitești

2 săptămâni in urmă 14

Florin Cîţu i-a solicitat ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, o anchetă foarte rapidă în cazul bărbatului decedat în timp ce era evacuat de poliţişti de pe o terasă din municipiul Pitești. Vinovaţii trebuie să răspundă, a transmis premierul.

„Am avut o discuţie cu domnul Bode şi am cerut o anchetă foarte rapidă şi i-am spus că vinovaţii trebuie să răspundă. Deja înţeleg că se ocupă de situaţie. Nu am încă toate informaţiile în acest moment”, a declarat Florin Cîţu, duminică, după ce a participat la şedinţa Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei de la Ciolpani.

Întrebat de jurnaliști dacă are de gând să-l demită pe ministrul Bode de la Interne după cazul bărbatului decedat la Pitești, premierul Cîțu a evitat răspunsul, spunând că a discutat cu ministrul Bode și a primit garanția că va fi o anchetă rapidă, dar susține că nu are toate datele.

Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul bărbatului din Pitești

Un bărbat din Piteşti a murit la scurt timp după ce poliţiştii l-ar fi dat cu capul de astfalt. Mai mult, potrivit martorilor, oamenii legii i-ar fi pus picioarele pe cap. Totul ar fi început în momentul după ce bărbatul ar fi refuzat să iasă dintr-un local cumprins de flăcări.

Surse judiciare au precizat că bărbatul care a murit după ce a fost pus la pământ de poliţişti era bolnav cronic, suferind de mai multe afecţiuni. El se afla pe terasa unui restaurant din zona vechii autogări din Piteşti, în momentul în care i s-a cerut să părăsească zona deoarece în bucătăria localului izbucnise un incendiu. Omul a devenit recalcitrant şi a refuzat să plece.

În imaginile surprinse de martori se vede cum cum bărbatul de 63 de ani a fost pus la pământ, iar cineva i se adresează: „Du-te, mă şi stai colo jos! Hai, dă-i drumul! Că nu stau de tine! Dă-te-n morţii mă-tii de nesimţit!”.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş au deschis un dosar penal in rem pentru purtare abuzivă şi ucidere din culpă în urma incidentului produs, vineri, într-un restaurant din Piteşti.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă