Reacția liderilor europeni după declarația lui Florin Cîțu privind "toxicitatea" unei alianțe cu AUR

1 lună in urmă 27

Grupul Renew Europe / Captură foto Parlamentul European Grupul Renew Europe / Captură foto Parlamentul European

Reacţii la nivel european în scandalul răsturnării Guvernului Cîţu. Renew Europe, grupul politic la care este afiliat USR-PLUS, anunţă că susţine deciziile luate de partid. Nu poate fi vorba de o alianță cu extremiștii, transmite purtătorul de cuvânt al grupului de la Bruxelles, după depunerea moțiunii împreună cu AUR, relatează Realitatea PLUS.

SÂMBĂTĂ, 04 SEPTEMBRIE 2021, 16:45

SURSĂ: Realitatea PLUS

AUTOR: REALITATEA.NET

Renew Europe, grupul politic la care este afiliat USR-PLUS, a transmis, prin vocea purtătorului de cuvânt al grupului de la Bruxelles,că nu poate fi vorba despre o alianță între USRPLUS și AUR.

Potrivit purtărorului de cuvânt al grupului, moțiunea este un text transmis tuturor partdidelor parlamentare în încercarea de a strânge semnături pentru a putea fi depusă. 

AUR s-a alăturat moțiunii din proprie inițiativă, susţine Renew Europe. Grupul este condus de copreşedintele USR - PLUS Dacian Cioloş. 

Florin Cîțu a anunțat vineri că va discuta cu lideri europeni și americani despre situația politică din România, în condițiile în care se prefigurează o „alianță toxică”, numind alianța USR-PLUS cu AUR pentru depunerea unei moțiuni de cenzură la adresa Guvernului.

O reacţie vine şi din partea socialiştilor europeni. Înţelegerea USR - PLUS şi AUR este rusinoasă. Socialiștii europeni spun că o moțiune care să fi fost inițată de socialiștii europeni ar fi fost una sustenabilă. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă