Reactia dura a presedintelui UEFA dupa crearea Superligii Europene: Un scuipat in fata pentru toti iubitorii fotbalului

4 săptămâni in urmă 21

Crearea Superligii europene este un "scuipat in fata pentru toti iubitorii fotbalului", a afirmat presedintele UEFA, Aleksandr Ceferin, informeaza lefigaro.fr.

El considera propunerea drept una rusinoasa, care vine din partea unor cluburi "manate de aviditate".

Ceferin a reafirmat ca jucatorii care vor evolua la cluburile ce fac parte din aceasta liga "vor fi interzisi" din competitiile internationale si nu vor mai putea sa-si reprezinte echipele nationale.

Fanii din toata lumea se revolta impotriva Superligii europene de fotbal

Proiectul Superligii europene a fost anuntat oficial, duminica seara, printr-un comunicat oficial al cluburilor fondatoare.

"Douasprezece dintre cele mai importante cluburi europene anunta ca au ajuns la un acord pentru crearea unei noi competitii, Super Liga, guvernata de gruparile sale sale fondatoare. Cluburile fondatoare spera sa se angajeze in discutii cu UEFA si FIFA pentru a gasi cele mai bune solutii pentru noua liga si pentru fotbal in ansamblu", se arata in comunicat.

Nu e gluma, dispare Liga Campionilor la fotbal. Proiectul Superligii a fost anuntat oficial. Reactie dura de la UEFA

Cele 12 cluburi fondatoare sunt AC Milan, Arsenal Londra, Atletico Madrid, Chelsea, FC Bafrcelona, Interazionale Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid si Tottenham.

Presedintele acestui grup este Florentino Perez, conducatorul de la Real Madrid.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă