Reacția CNCAV după ce Șoșoacă a blocat vaccinarea într-o comună din Iași: ”Încurajăm sesizarea imediată a instituțiilor abilitate”

1 lună in urmă 24

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a făcut precizări în legătură cu incidentul din comuna Rachiteni, județul Iași, unde procesul de vaccinare al oamenilor a fost blocat de către senatoarea Dian Șoșoacă.

Comuna din Iași este în scenariul roșu ca urmare a creșterii incidenței cazurilor de COVID-19 la peste 6 cazuri la mia de locuitori. Oficialii Direcției de Sănătate au amenajat un centru de vaccinare la Răchiteni și au mobilizat oamenii la imunizare. Numai că sâmbătă, 4 septembrie, ușile centrului au fost blocate de un grup de protestatari anti-vaccinare conduși de parlamentarul Diana Șoșoacă.

Este regretabil faptul că se încearcă aducerea campaniei de vaccinare într-o zonă a speculațiilor, a răspândirii de informații false, acuzații nefondate și calomnierea cadrelor medicale implicate în procesul de vaccinare a populației. Astfel de fapte se produc în contextul creșterii considerabile a ratei de infectare în rândul populației și a efortului depus în tot acest timp pentru susținerea ritmului de vaccinare la nivel național.

CNCAV dezaprobă ferm acțiunile care aduc atingere derulării procesului de vaccinare, act medical care trebuie derulat într-un mediu favorabil și sigur, în beneficiul cetățenilor, a sănătății publice. Încă de la începutul pandemiei, personalul angrenat în procesul de vaccinare și-a concentrat eforturile dedicate asigurării sănătății publice, constant, iar preocuparea pentru asigurarea indicelui de acoperire vaccinală necesar limitării răspândirii maladiei COVID-19 reclamă recunoaștere, respect și apreciere din partea tuturor celor care beneficiază de serviciile publice de sănătate.

În acest sens, ne manifestăm întreaga susținere și încurajăm sesizarea imediată a instituțiilor abilitate asupra actelor care pot aduce atingere procesului de vaccinare și siguranței personalului care încadrează centrele de vaccinare, la nivel național. Aceste situații pot genera reale prejudicii morale și profesionale specialiștilor din domeniul sănătății, dar și cetățenilor care aleg vaccinarea, soluția sigură și eficientă pentru ajungerea la normalitate”, a transmis, miercuri, CNCAV.


Citeste si:

Tramvaiele din Iași vor circula cu antemergător de la poliția locală, în prima zi a noului an școlar

Se încing spiritele la clubul Rapid! Galeria echipei de fotbal amenință cu proteste majore. Care e motivul scandalului

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă