Reactia Asociatiei Presei Straine de la Hollywood dupa ce a fost criticata pentru lipsa diversitatii la Globurile de Aur

1 lună in urmă 4

Asociatia Presei Straine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association, HFPA), criticata pentru lipsa diversitatii si probleme de etica, inclusiv in cazul Globurilor de Aur, pe care le acorda anual, si-a luat angajamentul de a efectua schimbari ce o vor transforma.

Intr-un mesaj publicat sambata seara pe Instagram, HFPA a anuntat ca va apela la un expert in diversitate si egalitate, care va fi consultant pentru politicile asociatiei.

"Ne imbunatatim eforturile pentru a crea transparenta in operatiunile noastre, in vot, proceduri, eligibilitate si afiliere. Acestia sunt primii pasi pe care ii vom face in urmatoarele 60 de zile si vom desfasura actiuni suplimentare bazate pe recomandarile care vin din analizele si aprecierile initiale".

Organizatia a mai transmis ca va creste sprijinul pentru stagii, mentorat si programe bursiere pentru studentii de culoare si din alte grupuri slab reprezentate interesati de jurnalism. In plus, vor fi organizate anual consultari privitoare la rasism, discriminare si hartuire.

HFPA va angaja o firma independenta de avocatura care va crea o metoda pentru membrii, parteneri si artisti de a raporta incalcarile standardelor etice.

Anul trecut, Kjersti Flaa, reporter norvegian care sustine ca i-a fost respinsa inscrierea in grup pentru ca ar reprezenta o amenintare pentru alti membri scandinavi si ca Asociatia actioneaza ca un "cartel ilegal", a deschis un proces care a fost ulterior respins de un judecator federal.

Politicile si actiunile HFPA, care are 85 de membri, au fost criticate de-a lungul timpului si de Time's Up Organization si rerpezentantele miscarii #MeToo.

Citeste si:

O romanca de 23 de ani a doborat recordul pentru cea mai tanara bunica din lume. Mama sa ar putea fi cea mai tanara strabunicaBatuta si abuzata de iubit cu coada de la matura - drama cantaretei Roxen care va reprezenta Romania la Eurovision cu melodia "Amnesia"Cardano, noua senzatie a internetului in lumea criptomonedelor. A crescut de 50 de ori in ultimul anCele trei prafuri alimentare consumate zilnic care ne scurteaza viata. "Ele in sine nu sunt nocive, altfel am avea numai morti pe strada"VIDEO Magnific. Romanul de la Fiorentina a dat doua goluri cu AC Milan si calca pe urmele lui Mutu
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă