Reacția Ambasadei Ucrainei în România la declarațiile lui Andrei Marga: ”Inacceptabile în nicio circumstanță”

1 săptămână in urmă 40

Sambata, 17 Septembrie 2022, ora 23:37

157 citiri

Declarațiile surprinzătoare ale lui Andrei Marga, fost ministru de Externe și al Educației, referitoare la războiul din Ucraina au stârnit un val de critici atât în România, cât și în țara invadată de ruși.

După ce declarațiile sale au fost comentate în presa de la Kiev, o reacție a venit, sâmbătă seară, și din partea Ambasadei Ucrainei în România.

”Regretăm că fostul ministru Andrei Marga al unui stat european și democratic face declarații care pun sub semnul întrebării principiile de bază ale dreptului internațional, în special inviolabilitatea frontierelor. Asigurarea respectului deplin pentru aceste principii este baza securității și stabilității pe continent.

Asemenea declarații sunt inacceptabile în nicio circumstanță. Acestea reprezintă o abatere deosebit de flagrantă într-un moment în care Ucraina își apără eroic independența sa și securitatea întregii Europe”, se arată în comunicatul instituției, publicat pe Facebook.

Reacțiile au venit după ce Andrei Marga, actual profesor universitar, a declarat că Ucraina se află în ”frontiere nefirești” și trebuie să cedeze teritorii Rusiei, Ungariei, Poloniei și României.

Citeste si:

 ”Vorbim de alianțe, nu de sfere de influență”

Istoricul Adrian Cioroianu, fost ministru de Externe, a comentat sâmbătă, 17 septembrie, afirmațiile șocante ale lui Andrei Marga referitoare la războiul din Ucraina. Marga, fost ministru...

 ”Fostul comunist și informator al serviciilor speciale crede că Ucraina se află în granițe nefirești”

Declarațiile fostului ministru de Externe român Andrei Marga, despre situația Ucrainei, au stârnit reacții și în presa de la Kiev. Una din cele mai importante publicații ucrainene,...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă