Răzvan Raț, afacere nemaivăzută! Lansează „ochelarii pentru nevăzători care înlocuiesc câinele ghid sau bastonul” | VIDEO

1 lună in urmă 11

Răzvan Raț lansează ochelarii pentru nevăzători care înlocuiesc câinele ghid sau bastonul.

Fostul căpitan al naționalei are deja precomenzi pentru produsele revoluționare. Ochelarii speciali concepuți pentru nevăzători urmează să intre în producție.

Raț a răspuns, amuzat, și la întrebarea: Pot ajuta aceste device-uri și jucătorii din Liga 1 care nu prea „văd” fotbalul?

Răzvan Raț, afacere nemaivăzută! Lansează „ochelarii pentru nevăzători care înlocuiesc câinele ghid sau bastonul”

„Acei ochelari pentru nevăzători sunt device-uri de mobilitate. Nu un gadget care să ajute nevăzătorul să citească, pentru că sunt foarte multe la momentul acesta. Este un device care îl ajută să fie mobil, să se poată deplasa liber, care înlocuiește câinele ghid sau bastonul alb.

Urmează să intrăm în producție, suntem în faza de precomenzi cu ei. Sunt foarte multe teste, avem foarte multe feed-back-uri de la nevăzători. Nevăzătorii vor putea să meargă printre obstacole, să se simtă liber în a se mișca. Sunt ca niște ochelari virali, numai că ei sunt mai subțiri și funcționează după modelul mașinilor care se conduc singure. Recunosc obiectele din jur și ajută nevăzătorul, creîndu-i un limbaj prin anumite vibrații, plus sunetul care este conectat direct în creier.

Device-ul transmite anumite mesaje și vocal, dar fără să perturbe zgomotul de fond. O să ajungă la dumneavoastră anumite teste cu nevăzători și pe partea sportivă, ca să spun așa…“, a declarat Răzvan Raț în cadrul emisiunii Business Philosophy de la Canal 33.

Pot ajuta aceste device-uri și jucătorii din Liga 1 care nu prea „văd” fotbalul?

Întrebat de moderatorul emisiunii Romeo Chiriac dacă acești ochelari pentru nevăzători ar putea ajuta și jucătorii din Liga 1 care nu prea „văd” mingea, Raț a răspuns râzând: „Nu e cazul, sunt fotbaliști buni în Liga 1”. 

„Am aflat după ce deja investisem în tehnologie. Am aflat de Lewandowsky că acum un an  a investit într-o companie de gaming…Parcă și Pique a investit în tehnologie” a mai spus fostul lider al naționalei.

Ce provocare specială are Raț pentru foștii să colegi de la națională

Una dintre pasiunile de care au fost atinși foștii internaționali de fotbal este practicarea sportului alb. Se știe că printre acești se numără Adrian Ilie, Cătălin Liță, Iosif Rotariu, Marius Nicolae, Răzvan Raț și alții. „Deja joc tenis cu alți foști fotbaliști, printre care Daniel Nicolae și Vasile Maftei. Roti știu că era bun la tenis cu piciorul. Îi invit pe toți să jucăm la baza mea din Parcul Moghioroș” a precizat Raț.

Răzvan Raț, transfer ratat la Real Madrid. „A insistat să fiu înlocuitorul lui Roberto Carlos!” Lista impresionantă a cluburilor care l-au dorit

Roti a afirmat acum câțiva ani că nu are adversar la tenis în rândul foștilor jucători de fotbal. Raț a primit provocarea și i-a invitat la baza lui de tenis din Parcul Moghioroș pe toți foștii fotbaliști pasionați de acest sport.

Raţ are 20 de trofee în carieră, inclusiv Cupa UEFA. Sub comanda lui Mircea Lucescu, fostul fundaș a scris istorie la Șahtior Donețk.

The post Răzvan Raț, afacere nemaivăzută! Lansează „ochelarii pentru nevăzători care înlocuiesc câinele ghid sau bastonul” | VIDEO appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă