Răzvan Pleșca, anunț sincer: „Mă simt bătrân. Eu nu sunt ca Ibrahimovic” + Ce spune despre transferul lui Brănescu la Poli Iași

1 lună in urmă 1

Experimentatul portar al lui Gaz Metan Mediaș, Răzvan Pleșca, este de părere că fosta sa echipă Politehnica Iași a făcut o mutare foarte inspirată prin aducerea lui Laurențiu Brănescu. Pleșca spune că goal-keeperul școlit la Juventus Torino dă siguranță echipei ieșene și că ambele părți aveau nevoie de acest transfer.

Poli Iași a rulat în turul campionatului trei portari, pe tinerii Teodor Axinte și Ianoș Brânză, dar și pe maghiarul Levente Bosz, dar niciunul nu a confirmat.

Răzvan Pleșca a avut o reacție fabuloasă când a fost chestionat: Cum se simte în poartă la vârsta de 38 de ani?

„Poli Iași și-a găsit portar, un portar de foarte mare valoare. Brănescu a avut intervenții foarte bune de când a venit, dă un plus de siguranță echipei. Se cunoaște faptul că a petrecut atâția ani la Juventus. E un portar foarte bun. Îl cunosc, chiar după ce a semnat cu Poli Iași am vorbit la telefon.

Este o mutare foarte bună, din care are de câștigat atât clubul Politehnica Iași, cât și el. Și Iașiul avea nevoie de un portar cu experiență, și el avea nevoie de o echipă la care să joace meci de meci. Este o achiziție foarte inspirată a celor de la Poli Iași”, a declarat Răzvan Pleșca la Radio HIT Iași.

„O echipă care se luptă pentru evitarea retrogradării are nevoie de un portar experimentat”

Răzvan Pleșca, fost portar la Iași în perioada 2005 – 2010, când a fost mai mult rezerva lui Cristi Brăneț, susține că tinerii Axinte și Brânză sunt talentați, dar prea cruzi, iar o echipă care luptă pentru evitarea retrogradării ar fi recomandat să apeleze la un portar cu experiență.

„Axinte și Brânză sunt talentați, i-am urmărit, dar nu prea au jucat. Cel mai bine ar fi să se meargă pe un portar experimentat. Îmi aduc aminte de perioada pe care am petrecut-o eu la Poli Iași. La 22-23 de ani un portar încă este tânăr, necopt. Nu te poți baza pe el să îți ofere siguranță meci de meci.

Pentru că și eu atunci când jucam făceam foarte multe gafe. Iar pentru o echipă care se luptă pentru evitarea retrogradării este mai bine să te bazezi pe un portar cu experiență. Da, FCSB-ul dă credit unui portar tânăr, dar are o echipă foarte bună. Mai este un Aioani la Chindia, dar el este deja la al patrulea sezon”, a mai spus Pleșca.

Iașiul suferă prin lipsa suporterilor

Acesta este de părere că fosta sa echipă Poli Iași pierde mult în acest sezon prin lipsa suporterilor de pe stadion: „Va fi un dezavantaj pentru Poli Iași că se va juca fără spectatori. Știu că publicul își aducea un aport important în meciurile de acasă, mai ales la acele meciuri considerate decisive pentru evitarea retrogradării.

Așa că din punctul acesta de vedere pentru ei (n.r. Poli Iași) va fi un dezavantaj. Pe termen lung vor avea de câștigat echipele care vor fi ferite de Covid, de accidentări sau suspendări și vor putea alinia o echipă cât mai bună și un prim unsprezece meci de meci”.

Răzvan Pleșca: „Mă simt bătrân. Eu nu sunt ca Ibrahimovic”

Mă simt ca la 38 de ani. Mă simt bătrân, nu pot să spun domnule, mă simt ca la 25. Eu nu sunt ca Ibrahimovic, mă simt destul de bătrân în poartă. Mai mult coordonez apărarea și încerc să îi fac pe colegi să mă ajute, ca să nu am foarte multe intervenții, pentru că nu mai am nici forța în picioare, nici viteza de reacție, nici reflexele pe care le aveam când eram tânăr. Dar compensez prin experiență și comunicare” a afirmat Pleșca.

Am făcut un meci foarte bun cu Poli Iași, poate cel mai bun meci al nostru din acest sezon. Scorul poate să lase o altă impresie, dar niciodată noi nu ne-am creat atât de multe ocazii. Trebuie totuși să fim sinceri și să recunoaștem că puteam să facem 3-0, am avut atâtea ocazii clare de gol.

Suntem încă departe de play-off, să vedem ce vom face în aceste patru etape din 10 zile. Dacă facem vreo 8-9 puncte am putea spune că ne luptăm la play-off. Deocamdată suntem departe. Nici noi nu suntem scăpați de emoțiile retrogradării, pentru că mai sunt foarte multe etape până la final”, a conchis portarul celor de la Gaz Metan Mediaș.

 

The post Răzvan Pleșca, anunț sincer: „Mă simt bătrân. Eu nu sunt ca Ibrahimovic” + Ce spune despre transferul lui Brănescu la Poli Iași appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă