Răzvan Marin are parte de aventura carierei la Cagliari: „E dificil și îmi place. Mă simt legat de aceste culori”. Cum încearcă sarzii să se motiveze în vestiar

1 lună in urmă 26

Răzvan Marin trece prin cea mai importantă experiență a carierei sale de jucător de până acum, în încercarea de a o salva pe Cagliari de la retrogradare. Mijlocașul român a oferit un interviu publicației Corriere dello Sport în care și-a exprimat trăirile aventurii în Sardinia, dar și pe cele ale echipei aflate într-o grea încercare.

Marin și-a amintit inclusiv de perioada petrecută la Ajax, una foarte dificilă, în care nu a primit multe șanse de a evolua și declară că în sfârșit și-a găsit campionatul potrivit pentru stilul său de joc: Serie A.

Jucătorul crescut la Academia Hagi speră ca forța colectivă să îi ajute pe insulari să rămână în primul eșalon al fotbalului italian și în sezonul viitor.

Răzvan Marin și aventura carierei la Cagliari: „Mă simt legat de aceste culori. Avem nevoie de o victorie pentru a redobândi încredere”

Răzvan Marin recunoaște că lipsa de încredere influențează mult evoluțiile lui Cagliari, iar la acest aspect lucrează veteranii formației, Radja Nainggolan și Diego Godin, care încearcă să-și motiveze colegii mai tineri înainte de fiecare meci.

„Situația nu este foarte fericită, avem nevoie de o victorie pentru a redobândi încredere. Este dificil de spus de ce ne aflăm în această situație, personalul este de nivel înalt și avem jucători foarte puternici. Nimeni nu s-ar fi putut gândi că vom ajunge atât de jos. 

Acum trebuie să dăm tot ce avem mai bun în aceste ultime etape, este obligatoriu să obținem puncte împotriva tuturor. Mă simt legat de aceste culori, reprezentăm o insulă: suntem implicați în asta, mă simt bine în acest mediu și îmi place, chiar dacă lockdown-ul (n.red. – carantinarea) nu ne permite să ieșim afară, mă gândesc doar la fotbal”, a declarat Răzvan Marin pentru Corriere dello Sport.

Răzvan Marin îl regretă pe Di Francesco. Veteranii lui Cagliari îi motivează pe tineri: „Godin și Nainggolan vorbesc mult cu noi”

Om de bază pentru „i rossoblu”, fotbalistul de 24 de ani și-a amintit și de Eusebio Di Francesco, antrenorul demis la începutul acestui an, care l-a dorit insistent la clubul sard.

Îmi pare rău că nu a mers bine cu Di Francesco. Godin și Nainggolan vorbesc mult cu noi pentru a încerca să rezolve această situație, dar și Pavoletti și Joao. Toți încercăm să ieșim din această situație.

La Ajax a fost ceva pozitiv, dar nu ușor. Am jucat primele cinci sau șase jocuri. Nu știu ce s-a întâmplat după. nici nu eram la maximul condiției mele, iar Ten Haag a făcut alte alegeri, apoi a fost foarte dificil să-mi mai găsesc loc. În Italia, fotbalul e mult mai tactic, prima dată trebuie să te gândești ce faci cu mingea pentru că defensivele sunt mult mai dure. Mă simt bine în Serie A, îmi place”, a mai punctat jucătorul român.

Răzvan Marin este împrumutat de către Ajax în acest sezon la Cagliari, cu obligativitate de cumpărare la finele sezonului pentru suma de 10 milioane de euro, inclusiv bonusuri de performanță.

Cu doar 22 de puncte acumulate, Cagliari ocupă după 29 de etape poziția 18, prima retrogradabilă din campionatul italian. Echipa antrenată de Leonardo Semplici se află la doar două puncte în spate față de Torino, însă piemontezii au și un meci mai puțin disputat.

 

The post Răzvan Marin are parte de aventura carierei la Cagliari: „E dificil și îmi place. Mă simt legat de aceste culori”. Cum încearcă sarzii să se motiveze în vestiar appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă