Răzvan Florea, singurul medaliat olimpic din natatia autohtonă, a dat verdictul: „David Popovici este peste tot ceea ce a fost în România” | EXCLUSIV

1 lună in urmă 26

Răzvan Florea, singurul medaliat olimpic din natația românească (medalie de bronz la JO de la Atena), știe de ce David Popovici, puștiul minune al natației mondiale, a procedat bine că a rămas în România și nu a dat curs ofertelor tentante de a se pregăti peste Ocean.

În 1997, Florea a cucerit 15 medalii, dar și primul sau titlu de campion național la seniori, iar în 1998, a fost selecționat la lotul național de seniori.

În 2004, la Campionatele Europene de la Madrid, a cucerit medalia de argint la 200 metri spate.

Răzvan Florea, singurul medaliat olimpic din natatia autohtonă, a dat verdictul: „David Popovici este peste tot ceea ce a fost în România”

A participat la trei edițîi ale Jocurilor Olimpice, la Sydney, în 2000, la Atena, în 2004 și la Beijing, în 2008. La JO de la Atena, a cucerit medalia de bronz la 200 m spate, prima medalie olimpică din istoria înotului masculin românesc.

„Copilul David Popovici este foarte talentat. E fabulos aș putea spune. Eu cred că, valoric vorbind, este de departe cel mai bun produs al natației masculine de la noi. Îl știu pe David de când avea nouă ani, pentru că și eu am copii pe care-i pregătesc, care sunt de vârsta lui.

Împreună cu antrenorul lui, Adrian Rădulescu, a alcătuit o echipa perfectă. Care funcționează ceas.

Părerea mea e că el a ales foarte bine să nu plece în America. Acolo orice student care merge către înot trebuie să fie numărul unu nu doar la înot, dar și la învățătură. Cei care merg către lotul Americii, de regulă, își îngheață anii universitari pentru că, efectiv nu poți face față unui volum de muncă atât de mare dus pe ambele fronturi.

David, la cât de inteligent îl știu eu, poate face o facultate și în România, nu trebuie să plece neapărat peste Ocean. A, dacă vrea, poate să meargă să se antreneze în Europa, nu neapărat în America”, a precizat Răzvan Florea pentru Prosport.

„Atenție! În natație el are deja 17 ani, nu 16”

Răzvan Florea a dezvăluit pentru Prosport un lucru mai puțîn știut de publicul larg: în natație, vârstă unui sportiv este dată nu de cea biologică. Ci de cea competițională.

„David are deja 17 ani. Chiar dacă nu i-a împlinit încă. El e considerat că având această vârstă încă din luna ianuarie a acestui an. În natație vârstă se calculează de la începutul anului și nu de la dată când sportivul împlinește anii că dată de naștere”, a punctat Florea.

„Peste câțiva ani nu se va mai spune că se joacă cu adversarii”

Răzvan Florea este plăcut impresionat și de atitudinea celui numit „Îl Fenomeno”.

„Mi-a plăcut curajul lui când a spus că-i place să se joace cu adversarii. Asta se întâmplă acum. Peste câțiva ani lucrurile s-ar putea schimbă. Va câștiga, Doamne Ajută, medalii la seniori, iar presiunea va fi tot mai mare.

Nu cred că va mai spune la fel. De el și de antrenorul lui va ține gestionarea cât mai bună a succesului de acum. Eu îi prevăd acestui băiat un mare viitor. Înoată superb, eficient aș spune. Da, asta ar fi definiția- eficient”, a încheiat Răzvan Florea.

The post Răzvan Florea, singurul medaliat olimpic din natatia autohtonă, a dat verdictul: „David Popovici este peste tot ceea ce a fost în România” | EXCLUSIV appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă