Răzvan Cherecheș: Vaccinarea din primăvara nu va opri valul 3, efectele se vor simți la valul 4, în toamnă

1 lună in urmă 10

Răzvan Cherecheș, specialist în sănătate publicăRăzvan Cherecheș, specialist în sănătate publică

Vaccinarea de primăvară va avea efectele nesemnificative în încetinirea valului al 3-lea de infectări cu virusul SARS-CoV-2, susține profesorulu de Sănătate Publică Răzvan Cherecheș. Într-o intervenție la Realitatea Plus, acesta a afirmat că abia în toamnă, în eventualitatea apariției unui nou val, putem vorbi de protecția oferită de vaccin.

LUNI, 22 MARTIE 2021, 11:49

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NET

Cherecheș susține că în aceste moment nu se poate vorbi de un efect semnificativ pentru că procentul celor imunizați este încă mic.

"Există numeroase studii care arată că în rândul persoanleor care s-au imunizat s-a observat o scădere masivă a incidenței infectărilor. Pe de altă parte, din cauza ritmului de vaccinare, care în România este dat de alimentarea cu stocurile trimise de Uniunea Europeană, vacinarea nu va contribui semnificativ la reducerea infectărilor din valului 3 . Vaccinarea va contribui doar la reducerea valului 4 din toamnă, pentru că atunci vom avea suficient de multe persoane imunizate și ele vor face diferența. În valul 3 și în următoarele 2 luni vaccinarea nu va face differența, dar ajută, pentru că trebuie să înțelegem procesul ca pe un maraton", a afirmat specialistul, în direct la Realitatea Plus.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă