Răzvan Cherecheș, profesor în sănătate publică: Școlile trebuie să poată funcționa on-site cât mai mult. Ministerul Educației să reducă la 15 numărul de elevi din clasă și să introducă sisteme de ventilație cu schimb mare de aer

4 luni in urmă 24

Școlile vor funcționa tot anul viitor intermitent când în sistem hibrid, când complet online, pentru că și dacă vaccinul va fi disponibil în primăvară, el va fi distribuit și administrat populației de-a lungul anului. Avertismentul vine de la Răzvan Cherecheș, profesor și cercetător la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, unde conduce departamentul de sănătate publică.

Specialistul în sănătate publică atrage atenția că “Ministerul Educației trebuie să dezvolte un plan ca școlile să poată funcționa on-site cât mai mult”.

Pentru a-i aduce pe copii și profesori fizic la școală pentru cât mai mult timp posibil, în condiții de pandemie, profesorul de sănătate publică spune, într-un text publicat pe pagina sa de Facebook, că Ministerul Educației trebuie să utileze clasele cu sisteme de ventilație cu schimb mare de aer în clase (pot fi instalate în perioadele cât școlile sunt online), să reducă numărul de copii la clasă la maximum 15 ca regulă, să suplimenteze numărul de profesori, să reformeze procesul de formare a cadrelor didactice, să ajusteze curriculumul și să se coordoneze cu primăriile astfel încât să se evite aglomerările de la ieșirile din școală, iar purtarea măștilor să fie impusă de către poliția locală.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă