Răzvan Cherecheș critică Ministerul Sănătății și crede că efectul vaccinurilor se va vedea în valul 4

1 lună in urmă 3


Numit pe 17 februarie consilier onorific al secretarului de stat în Ministerul Sănătății Andreea Moldovan, expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheș a declarat la TVR 1 că instituția condusă de Vlad Voiculescu „nu comunică suficient” măsurile luate și spune că efectul vaccinurilor anti-COVID se va vedea abia la toamnă, când va începe valul 4, conform afirmațiilor sale.


Răzvan Cherecheș crede că „din nefericire, vaccinurile nu ne protejează de acest val, de valul 3”.


„Efectul vaccinurilor se va vedea abia pentru valul 4, care va începe din toamnă, pentru că abia atunci vom avea un număr suficient de mare de persoane care au fost vaccinate și care nu vor mai fi expuse”, a afirmat Răzvan Cherecheș la TVR 1.


Și a continuat: „Pentru valul de acum, măsurile care ne vor salva sunt aceleași de până acum, respectiv testare cât mai extinsă, și aici vedem că nu reușim nicicum să creștem numărul de teste, anchete epidemiologice, vedem că nici cu astea nu reușim să ne descurcăm, și restricțiile, respectiv purtarea măștii, evitarea aglomerărilor, ventilație”.


Răzvan Cherecheș, acuzații la adresa Ministerului Sănătății: „Nu comunică suficient”


Expertul în sănătate publică este de părere că „vom ajunge la carantină” din două motive, pentru că instituția condusă de Vlad Voiculescu nu comunică suficient și pentru că autoritățile locale nu respectă măsurile.


„Motivul pentru care vom ajunge la o carantină, dacă se va ajunge acolo, va fi din cauză că nu se respectă regulile. Autoritățile nu reușesc să transmită un mesaj clar, de ce trebuie purtată masca în continuare”, crede Cherecheș.


Întrebat concret la cine se referă, expertul în sănătate publică a spus: „Aici avem o combinație: avem Ministerul Sănătății, care trebuie să comunice cu toată lumea, și avem autoritățile locale, care trebuie să se asigure că regulile sunt respectate pe plan local”.


La întrebarea moderatorului dacă instituția condusă de Vlad Voiculescu comunică suficient, Răzvan Cherecheș a replicat: „Nu, nu. Deci, Ministerul Sănătății, deși a crescut ritmul de comunicare, nu comunică suficient. Mai ales în condițiile în care avem fenomenul acesta de oboseală”.


„Oamenii au obosit, au obosit să poarte măști, de toate astea. Mai avem două luni, deci trebuie să mai strângem din dinți încă două luni, până în mai, când se încălzește vremea, iar rata de transmitere a virusului va scădea”, a mai spus Cherecheș la TVR.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă