Răzvan Burleanu, momit cu bani pentru Cupa Mondială din doi în doi ani! Câți bani a pregătit FIFA alegătorilor pentru un turneu final controversat

4 săptămâni in urmă 10

Forul mondial a anunţat că va acorda fiecăreia dintre cele 211 federaţii naţionale suma de 16,8 milioane de euro în plus, timp de patru ani, pe baza calcului veniturilor din organizarea Cupei Mondiale o dată la doi ani.

FIFA a promis încă 19 milioane de dolari (16,8 milioane de euro) repartizaţi pe patru ani, dacă reuşeşte să dubleze frecvenţa Cupei Mondiale.

Organismul mondial ţine în aceste zile un „summit” cu uşile închise pentru a relansa reforma sa foarte controversată a calendarului internaţional după 2024 şi a aruncat în luptă argumente economice care nu fuseseră cuantificate anterior.

Răzvan Burleanu, momit cu bani pentru Cupa Mondială din doi în doi ani! Câți bani a pregătit FIFA alegătorilor ca să le ia votul

Asta ar însemna ca FRF să primească în plus 90-100.000 de euro față de milioanele pe care oricum le primește anual.

Un studiu al cabinetului Nielsen comandat de FIFA estimează veniturile suplimentare ale turneului la 3,9 miliarde de dolari, pe patru ani, în cazul în care Cupa Mondială s-ar organiza la doi ani, în loc de patru ani, cum este din 1930 la masculin şi 1991 la feminin, scrie News.ro.

Într-o proiecţie care presupune trecerea Cupei Mondiale masculine de la 32 la 48 de echipe din 2026, biletele, drepturile TV şi sponsorizările ar spori veniturile de la 6,2 miliarde de euro la 10 miliarde, potrivit acestui studiu, a cărui metodologie nu a fost dezvăluită.

Ce spune Gianni Infantino?

Gianni Infantino, preşedintele FIFA i-a acuzat pe adversarii proiectului său de Cupă Mondială din doi în doi ani că sunt reticenţi la orice formă de schimbare.

„Cei care i se opun sunt cei care domină fotbalul internaţional. Se întâmplă în toate sectoarele: când reformele se profilează, cei de la vârf refuză schimbarea pentru că sunt dominanti. Prin urmare, le este teamă că, dacă va exista o schimbare, conducerea lor va fi pusă în discuţie”, a spus Infantino.

Infantino a adăugat că proiectul său va permite mai multor naționale să ajungă la un nivel internaţional foarte înalt: „Nu putem închide uşa, trebuie să dăm speranţă […]. Trebuie în special să oferim mai multe oportunităţi pentru ca fotbalul din alte continente să strălucească pe scena internaţională”.

The post Răzvan Burleanu, momit cu bani pentru Cupa Mondială din doi în doi ani! Câți bani a pregătit FIFA alegătorilor pentru un turneu final controversat appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă