Răzvan Burleanu a anunțat planurile FRF cu regula U21: „Se va întâmpla în următoarele luni”

1 lună in urmă 1

Răzvan Burleanu a anunțat că se va clarifica în următoarea perioadă și situația celui de-al doilea jucător U21 din Liga 1. Nemulțumit de faptul că echipele fac imediat schimbări, șeful FRF este convins că tinerii din fotbalul românesc n-au șansa să arate de ce sunt în stare, dacă nu vom avea parte de reguli stricte.

Tot mai mulți antrenori din Liga 1 au fentat regula impusă de FRF, iar unul dintre cei doi jucători U21 a fost înlocuit de nenumărate rânduri încă din primele minute. Federația Română de Fotbal dorește ca echipele să fie obligate să înceapă meciurile cu doi jucători U21 pe teren, dintre care unul să joace până la final, iar celălalt să stea pe teren cel puțin până la pauză.

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, a vorbit despre implemenarea noii reguli U21, pe care o consideră necesară: „Dacă se va implementa noua regulă U21 va fi foarte bine, FRF a accelerat maturizarea tinerilor, ne-am bucurat acum doi ani, ne vom bucura și la vară, țineți minte ce vă spun”.

Răzvan Burleanu a dezvăluit planurile FRF! Mesaj pentru conducători în privința regulii U21

„În 2015, când m-am întâlnit cu cluburile din Liga 1, am încercat să aflăm care sunt resursele pe care cluburile din Liga 1 ar putea să le acceseze în lipsa creșterii contractului drepturilor TV, în lipsa creșterii prezenței spectatorilor pe stadioane și în lipsa creșterii capacității organizaționale ale unui club în a atrage mai mulți bani. Am identificat împreună că transferurile de jucători pot reprezenta această nouă sursă de finanțare.

Dacă e să ne uităm la vara anului trecut, iarna acestui an, vom vedea că în Liga 1 au intrat nu mai puțin de 30 de milioane de euro, comparativ cu 28 de milioane de euro din drepturile TV… mă rog… 26 de milioane, pentru că 2 se opresc de LPF pentru drepturile salariale. Ceva bine s-a întâmplat în fotbalul românesc din 2014 până în prezent, iar acest lucru se datorează cluburilor care au înțeles că trebuie să dam mai multe șanse jucătorilor tineri. Ne doare că vedem că sunt jucători tineri, care reușesc să înscrie, și să fie imediat scoși din teren. În același timp, știm, apreciem exemple precum FC Argeș. Deși nu se mai produce a doua schimbare în primele minute, reușesc să acumuleze mai multe puncte.

În următoarele decizii ale Comitetului Executiv, vom lua o decizie în ceea ce privește aplicarea acestor reguli pentru următoarele sezoane competiționale. Concluzia a fost că în afara unor reglementări stricte, jucătorii tineri nu vor avea șanse să evolueze în primul eșalon al fotbalului românesc. În următoarele luni o să vedem și decizia care va clarifica și situația celui de-al doilea jucătorul Under 21, de la nivelul Ligii 1”, a spus Răzvan Burleanu, președintele FRF.

The post Răzvan Burleanu a anunțat planurile FRF cu regula U21: „Se va întâmpla în următoarele luni” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă