Răzvan Burleanu a anunțat înființarea unei noi echipe naționale. FRF a decis și perioada de transferuri din iarnă

1 month ago 24

Cupa României: Csikszereda - UTA Arad, luni, 14:00, Digi Sport 1

Liga a 2-a: Dunărea - Turris, marți, 16:45, Digi Sport 1

Decizia a fost propusă de Comisia Tehnică a FRF și a fost aprobată în cadrul Comitetului Executiv care a avut loc la Casa Fotbalului.

”Pentru prima dată în istorie, începând cu 2021, reușim să creăm o nouă națională. Naționala U20, destinată generațiilor 2002 și 2003, își propune să ofere o continuitate jucătorilor tineri după terminarea junioratului.

Această națională va intra într-un program intens de meciuri amicale care vor debuta în septembrie 2021, program care se va întinde până în iunie 2023, urmând ca apoi, din septembrie 2023, să intre în campania de calificare pentru următorul Campionat European din 2025.

Această decizie are la bază o realitate cu care ne confruntăm astăzi, și anume avem un număr foarte mare de jucători de perspectivă pe care îi regăsim la nivelul Ligii 1,” a fost anunțul lui Răzvan Burleanu.

Anunț referitor la perioada de transferuri

Președintele FRF a mai precizat între ce date se va desfășura perioada de transferuri din această iarnă:

”Membrii Comitetului Executiv au aprobat modificarea perioadei de transferuri. Următoarea perioadă de transferuri din iarnă urmând să fie cuprinsă între 12 ianuarie și 8 februarie.

Venim astfel în sprijinul cluburilor de Liga 1 care vor relua competiția mult mai devreme, dar fără a crea un dezavantaj major celorlalte eșaloane fotbalistice. Practic, perioada de transferuri se va deschide cu o săptămână mai devreme decât fusese prognozată” a spus președintele FRF.

Răzvan Burleanu candidează pentru un loc în Consiliul FIFA 

Răzvan Burleanu candidează pentru un post important în conducerea FIFA - el dorește să obțină un mandat de 4 ani în cadrul celei mai importante organizații fotbalistice internaționale. 

Burleanu va participa la alegerile la care federațiile naționale afiliate UEFA vor vota în 2 martie 2021 reprezentanții pentru cele 4 locuri vacante dedicate confederației europene în Consiliul FIFA, anunță frf.ro.

Răzvan Burleanu ar ajunge și membru al Comitetului Executiv UEFA

Dacă va fi ales, președintele FRF va deveni și membru al Comitetului Executiv UEFA. Candidatura este o premieră pentru România, de la afilierea FRF la FIFA în 1923 până azi.

Consiliul FIFA este condus de președintele forului mondial, Gianni Infantino, și este alcătuit din 36 de reprezentanți ai confederațiilor continentale.

UEFA are 9 reprezentanți în Consiliul FIFA, președintele UEFA fiind membru de drept (Aleksander Ceferin – Slovenia). Totodată, Statutul FIFA impune un membru din spațiul britanic (urmează să fie desemnat) și o reprezentantă pentru fiecare confederație continentală (Evelina Christillin – Italia, al cărei mandat expiră în 2021).În 2021 expiră mandatul a 4 din ceilalți 6 membri care reprezintă Europa. Aceștia sunt Fernando Gomes (Portugalia), Alexey Sorokin (Rusia), Georgios Koumas (Cipru) și Dejan Savicevic (Muntenegru). Alți doi membri sunt Noel Le Graet (Franța) și Sandor Csanyi (Ungaria).Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este 2 decembrie 2020. Toți cei 4 membri ale căror mandate expiră în 2021 își pot depune candidatura pentru un nou mandat. Etichete: comitet executiv frf , razvan burleanu frf , razvan burleanu , infiintare romania u20 , razvan burleanu candidatura fifa
Read Entire Article

Powered By Seo Tools