Răzbunare extremă. Talibanii au ucis și familia unui jurnalist asasinat

1 lună in urmă 3

Trei membri ai familiei jurnalistului Bismillah Adel Aimak, asasinat la 1 ianuarie, au fost la rândul lor uciși, la ordinul unui comandant taliban, a informat duminică Comisia Independentă pentru Drepturile Omului din Afganistan (AIHRC), citată de dpa.

Bismillah Adel  Aimaq era redactorul-şef al unui post de radio privat din provincia Ghor din vestul ţării. El a fost împuşcat mortal de persoane neidentificate, la începutul anului.

Joi, mai mulţi bărbaţi înarmaţi au atacat casa tatălui jurnalistului, la periferia oraşului Firoz Koh. Ei au omorât trei oameni, au rănit alţi patru şi au luat trei ostatici, afirmă AIHRC. Organizaţia pentru drepturile omului a cerut autorităţilor să efectueze o anchetă.

Conform NAI, o organizaţie de monitorizare a presei, anul trecut au fost ucişi în Afganistan cel puţin 11 jurnalişti. Guvernul de la Kabul acuză talibanii, însă insurgenţii islamişti neagă implicarea în crime.

Asociaţia Reporteri Fără Frontiere consideră ţara una din cele mai periculoase pentru presă din întreaga lume, iar mai mulţi ziarişti afgani cunoscuţi au plecat în străinătate. Cei rămaşi lucrează într-un climat de teamă, scrie Agerpres.

Editor : Luana Pavaluca

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă