Războiul noii generații, dezvăluit la Transylvania Open: „Nu m-am simțit bine văzând parcursul lui Răducanu și Fernandez de la US Open”

1 lună in urmă 19

Articol de GSP - Publicat vineri, 29 octombrie 2021, 21:51 / Actualizat vineri, 29 octombrie 2021 21:51

Ucraineanca Marta Kostyuk (19 ani, 55 WTA) a învins-o clar pe Emma Răducanu (18 ani, 23 WTA), scor 6-2, 6-1, și o va înfrunta pe Simona Halep (19 WTA) în semifinalele de la Transylvania Open.

Marta Kostyuk este colegă de generație cu Emma Răducanu și cu Leylah Fernandez, cele două finaliste de la US Open 2021. Deși sportiva din Ucraina a apărut mai devreme în lumina reflectoarelor din circuitul WTA, încă nu a obținut o performanță de asemenea amplitudine. 

Într-o conferință susținută la Cluj-Napoca, Kostyuk nu și-a ascuns sentimentele: „Nu m-am simțit foarte bine văzând parcursul lui Răducanu și Fernandez de la US Open. A fost destul de dificil pentru mine. Pe de altă marte, a fost și o sursă de inspirație”.

Marta Kostyuk, după victoria cu Emma Răducanu de la Cluj

„Sincer, nu știu cum am câștigat primul game, a fost 15-40. Cred că de acolo a început totul, am avut încredere și am simțit că nu voi pierde meciul. După aceea, prin game-ul cinci, mi-am dat seama cum trebuie să joc împotriva ei. 

Poate că tactica a fost bună doar astăzi, dar m-a ajutat. Au fost condiții rapide de joc, nu prea am reușit să-i citesc jocul, am încercat să returnez cât mai multe mingi.

Am mai jucat împotriva Emmei la un turneu Tennis Europe, la categoria sub 12 ani. Am pierdut atunci, apoi am jucat împotriva ei la Under 14 și am câștigat 6-1, 6-1. Îmi amintesc meciul, dar au trecut mulți ani. S-au schimbat multe între timp”, a spus Marta Kostyuk, după victoria cu Emma Răducanu. 

Am luptat la Indian Wells timp de un set, apoi n-am mai jucat bine. Sper să pot să lupt mâine. Dar chiar dacă voi pierde, e o experiență extraordinară să joc împotriva Simonei, e o persoană simpatică și o jucătoare foarte bună. Sper să ajung în prima mea finală și abia aștept meciul de mâine
- Marta Kostyuk, înaintea meciului cu Emma Răducanu 

VIDEO Marta Kostyuk, victorie clară cu Emma Răducanu la Transylvania Open

Banii și punctele puse în joc la Transylvania Open 2021

Faza competițieiPuncteBani ($)
Turul I12.675
Optimi303.675
Sferturi605.800
Semifinale11010.100
Finalistă18016.398
Câștigătoare28029.200

Citește și alte știri din tenis:

VIDEO Emma Răducanu a urmărit-o din nou pe Halep la Transylvania Open » Surpriză din partea unei micuțe fane

OPINIE Înfruntarea nevăzută dintre Simona Halep și Emma Răducanu » Miza: „The Queen of Hearts”

Playtech: Tragedie uriaşă pentru Margherita de la Clejani. Au vandalizat tot. S-a ales praful


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă