RĂZBOIUL Năstase-Iohannis ajunge în fața judecătorilor. De la ce a pornit disputa

2 luni in urmă 1

Adrian Năstase, fost premier al României și Klaus Iohannis, actualul președinteAdrian Năstase, fost premier al României și Klaus Iohannis, actualul președinte

Fostul premier Adrian Năstase contestă gestul președintelui Klaus Iohannis de a-i retrage decorația cu ordinul Steaua României. La finalul anului trecut, șeful statului a retras decorațiile persoanelor care au fost condamnate penal, printre care și fostul premier, relatează Realitatea PLUS. 

DUMINICĂ, 07 FEBRUARIE 2021, 10:30

SURSĂ: Realitatea PLUS

AUTOR: REALITATEA.NET

Contestația a ajuns la Curtea Constituțională a României după ce procesul intentat de fostul premier a fost suspendat, iar acums e așteaptă decizia judecătorilor constituționali. 

Adrian Năastase a fost decorat în anul 2002. La acel moment el era premier al României, iar ordinul Steaua României i-a fost acordat de președintele de atunci Ion Iliescu. 

Ulterior însă, președintele Klaus Iohannis a semnat decretele privind retragerea decorațiilor mai multor persoane care au fost condamnate penal. Acest lucru s-a întâmplat în decembrie anul trecut. Printre aceste persoane s-a aflat și Adrian Năastase, care a decis să conteste în instanță spunând că este discriminatorie și că contravine Constituție.

Vă reamintim că Adrian Năstase a fost condamnat definitiv în două dosare. Vorbim despre dosarul Zambaccina și dosarul Trofeul calității. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă