Războiul dintre Clotilde Armand şi Romprest riscă să facă victime colaterale: 750 de câini fără stăpân sunt în pericol să-şi piardă adăpostul

2 luni in urmă 1

Războiul dintre Clotilde Armand şi Romprest s-ar putea încheia cu rezilierea contractului dintre Primăria Sectorului 1 şi compania de salubritate, ai cărei angajaţi se ocupă de 750 de câini din adăpostul Odăi, astfel că adăpostul ar putea fi desfiinţat, scrie asociaţia Kola Kariola.

Reprezentanţii asociaţiei spun că au încercat să discute cu Clotilde Armand despre acest subiect, însă au fost ignoraţi.

„Războaiele dvs politice vor duce la pierderi de vieţi. Anularea contractului cu Romprest pune în pericol viaţa a 750 de câini din adăpostul Odăi, care este în custodia primăriei pe care o conduceţi. Sau nu aţi avut în vedere acest aspect? Personalul care îngrijeşte aceşti câini, hrană, apă, curăţenie, este personal angajat Romprest. Câinii ăia şi aşa au condiţii vai mama lor, dar măcar cineva zilnic le făcea curat, le punea hrană şi apă curata. Nu o sa mai aibă cine.
Vă veţi duce dvs personal să faceţi asta? Cum aţi strâns şi gunoaiele din sector 1?”, se arată într-un mesaj postat pe Facebook de asociaţia Kola Kariola, citată de Digi24.

Războiul dintre Clotilde şi Romprest ar putea face victime colaterale

Romprest a notificat Consiliul Local al Sectorului 1 că ar putea limita temporar serviciul de salubrizare din 11 februarie, menţionând că autoritatea contractantă încalcă obligaţiile contractuale care îi revin.

În replică, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a declarat în şedinţa Consiliului Local de miercuri că oferta operatorului de salubritate Romprest nu este fezabilă.

„V-am sunat să lămurim situaţia, v-am trimis mesaj. Aţi ignorat. Se zvonea de multă vreme că vreţi să desfiinţaţi adăpostul de la Odăi. Vă bazaţi pe adăposturile ASPA? Se va ajunge la suprapopulare şi implicit la uciderea acestor câini, de care vă veţi face direct răspunzătoare”, spun cei de la Kola Kariola.

În luna decembrie 2020, a izbucnit un „scandal al gunoaielor” între primăria sectorului 1 şi Romprest, după ce firma de salubritate a refuzat să mai ridice gunoiul din cauza facturilor neachitate de primărie.

Citeşte şi: CTP lansează un nou atac la adresa Bisericii: „Îi propun ÎPS Mache Porcu, aşa cum a organizat Învierea în reluare, să se mai boteze încă o dată, în Marea Neagră. M-aş oferi să-l apăs eu pe cap”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă