Război între taberele din PNL. Acuzații: Theodor Stolojan, executat de tabăra lui Florin Cîțu

1 lună in urmă 105

Teodor Stoljan, președintele comitetului de organizare a Congresului PNL din toamnă Teodor Stoljan, președintele comitetului de organizare a Congresului PNL din toamnă

Scandal în Partidul Național Liberal, între taberele celor 2 candidați la președinția partidului, Ludovic Orban și Florin Cîțu. Una dintre victimele colaterale este fostul premier Theodor Stolojan, care nu a putut să-și plătească cotizația și riscă să fie exclus din partid. În situația lui sunt sute de liberali, iar potrivit unor surse, susținătorii lui Cîțu ar fi încercat în acest mod să preia controlul delegațiilor, care ar urma să aleagă viitorul șef al partidului la congresul din toamnă.

VINERI, 18 IUNIE 2021, 13:29

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NET

Congresul din toamnă pentru alegerea noului șef de partid a creat un adevărat război între susținătorii celor doi candidați: Florin Cîțu și Ludovic Orban.

Potrivit unor surse, tabăra premierului ar fi încercat să modifice baza de date a partidului, pentru ca liberalii apropiați lui Orban să nu mai figureze în sistem. Astfel, aceștia nu și-au mai putut plăti cotizația la partid și riscă să fie dați afară.

Printre victimele luptei electorale dintre Orban și Cîțu se află și fostul lider al formațiunii, Theodor Stolojan. Acesta a mers joi după-amiază să-și plătească cotizația la filiala din care face parte, PNL Sector 2. Theodor Stolojan este președintele comitetului de organizare a congresului din toamnă, unde partidul își va alege viitoarea conducere. Contactată de Realitatea PLUS, Monica Anisie, șefa filialei de sector și susținătoare a taberei Cîțu, nu a știut să spună nici măcar dacă Stolojan face parte din organizația pe care o conduce.

Motivul invocat de fostul ministru al Educației în guvernul Orban a fost acela că baza de date cu membri n-ar fi administrată la nivel de sector, ci de la nivel național. 

Theodor Stolojan a refuzat să comenteze situația. Jurnaliștii de la Realitatea PLUS au încercat să ia legătura și cu Robert Sighiartău, secretarul general al partidului, cel care ar fi administrat baza de date, însă acesta nu a răspuns.

Monica Anisie, susținător al lui Florin Cîțu la șefia PNL, a rămas celebră pentru mai multe gafe de comunicare sau de exprimare comise în perioada în care era ministru al Educației.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă