Rata infectărilor cu COVID-19 a scăzut în Israel cu 95,8 % în rândul persoanelor care au făcut rapelul cu Pfizer

1 lună in urmă 1

Ministerul sănătăţii din Israel a declarat sâmbătă rata infectărilor cu coronavirus a scăzut cu 95,8 % în rândul persoanelor care au primit cele două doze de vaccin Pfizer / BioNTech, transmite Agerpres, care citează AFP.

Vaccinul s-a dovedit a avea o eficienţă de 95.8% în prevenirea infectării cu noul coronavirus la două săptămâni după efectuarea rapelului, o eficienţă de 99.2% în prevenirea formelor severe şi de 98.9% în prevenirea decesului.

Conform datelor adunate până în data de 13 februarie, vaccinarea este eficientă şi la o săptămână după inocularea celei de-a doua doze: 91.9% pentru a preveni infectarea, 96.4% în privinţa prevenirii formelor grave şi 94.5% pentru a preveni decesul.

”Obiectivul nostru este să continuăm vaccinarea întregii populaţii cu vârsta de peste 16 ani ceea ce ne va permite să revenim la obiceiurile care ne lipsesc”, a declarat sâmbătă, într-un comunicat de presă, directorul general din ministerul sănătăţii, Hezi Levi.

Israelul a lansat o campanie masivă de vaccinare pe 19 decembrie, considerată a fi una din cele mai rapide din lume, graţie unui acord cu Pfizer care a permis Israelului să obţină rapid milioane de doze în schimbul unor date biomedicale despre efectele vaccinului.

Potrivit datelor furnizate de ministerul sănătății, până în prezent, 4.25 milioane de persoane din Israel au fost vaccinaţi cu prima doză din acest vaccin, iar 2.88 milioane şi cu a doua doză.

Israel, țară care are o populaţie de nouă milioane de locuitori, a raportat până duminicăpeste 744.000 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 şi peste 5.500 de decese asociate coronavirusului.

FOTO: EPA

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă