Rata infectare din București coboară azi sub pragul de 7, prima oară într-o săptămână

1 lună in urmă 2

Rata de infectare raportată la nivelul Capitalei a ajuns, duminică la 6,85 la mia de locuitori, anunță DSP București, într-un comunicat de presă. Asta după ce timp de o săptămână municipiul a avut o rată de incidență de puțin peste 7 la mia de locuitori.

Cea mai mare rată de infectare raportată la nivelul municipiului București a fost pe 31 martie – 7,08 la mia de locuitori. De atunci rata de incidență a scăzut cu câte puțin în fiecare zi.

Sâmbătă, potrivit cifrelor raportate de autorități, rata de incidență era de 7,01 la mia de locuitori. Trendul descrescător s-a menținut și duminică, ajungând la 6,85 anunță DSP. Asta în timp ce județul Ilfov raportează cele mai mari cifre la nivel național, o incidență de 9,08 la mia de locuitori a fost raportată sâmbătă.

Și în cazul județului Ilfov cifrele sunt în scădere, însă peste 20 de localități se află în carantină, iar ieri pentru multe dintre acestea măsura a fost prelungită cu încă 14 zile.

În prezent la nivelul Capitalei se află în vigoare o serie de restricții, având o rată de infectare de peste 4 la mia de locuitori.

În weekend circulația este permisă doar până la ora 20.00, iar ceci care vor să părăsească locuința trebuie să o facă în baza unui document și cu un motiv bine întemeiat. Bucureştenii trebuie să prezinte fie legitimaţia de serviciu/adeverinţa eliberată de angajator, fie o declaraţie pe propria răspundere.

Pentru verificarea deplasărilor în interes personal se prezintă declaraţia pe propria răspundere, completată în prealabil.Pentru deplasarea către centrul de vaccinare, persoanele sunt obligate să prezinte dovada programării.

De asemenea, tot în weekend magazinele și mall-urile se închid la ora 18.00. Aceste restricții vor fi ridicare în momentul în care incidenţă cumulată pe o perioada de 14 zile scade sub 3,5/1.000 de locuitori.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă