Rata de infectare, în scădere în București și Ilfov. Care e situația în fiecare județ

1 lună in urmă 32


Județul Timiș are cea mai ridicată rată de infectare cu noul coronavirus din țară- 3,63, cifrele sunt în scădere față de ziua precedentă. În schimb în București indicele a scăzut din nou, cifre în scădere și în județul Ilfov, unde rata de infectare a scăzut sub 3 la mia de locuitori.


În prezent două județe se mai află în scenariul roșu este vorba de județul Timiș cu o rată de 3,63 la mia de locuitori și județul Cluj cu un indice de 3,01. Cifrele sunt în scădere pentru ambele județe, se arată în bilanțul transmis sâmbătă.


Între timp județul Ilfov a raportat pentru prima dată în ultimele săptămâni un indice sub pragul de 3 la mia de locuitori -2,96.


De asemenea, pentru a patra zi la rând rata de infectare scade în București. Azi a fost înregistrat un indice de 2,4, mai mic cu 0,12 față de raportarea din ziua anterioară.


Autoritățile au decis, vineri, relaxarea măsurilor după ce Capitala a înregistrat o rată mai mică de infectare săptămâna trecută. Astfel, de luni, 25 ianuarie, restaurantele, barurile se redeschide la interior. De asemenea, publicul va avea din nou acces în teatre, cinematografe sau săli de jocuri de noroc, însă cu o capacitate de până la 30%.Câte cazuri noi au fost în fiecare județ


În ceea ce privește numărul de cazuri, cele mai multe infectări au fost raportate în București: 505. Topul este urmat de Timiș (169) și județul Cluj (166).


În toate județele au fost raportate noi cazuri de coronavirus, însă cele mai puține infectări au fost înregistrate în județele: Vâlcea (5), Covasna (9) și Mehedinți (10).


Situația cazurilor pe județe, 23 ianuarie 2021
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă