Rata de infectare e din nou în creștere în București. Situația pe județe

1 lună in urmă 7


Ilfovul rămâne județul cu cea mai mare rată de infectare din țară, însă cifrele sunt într-o ușoară scădere. Capitala se află pe locul doi, raportând o rată de 6,92, în creștere, după ce în ultimele două zile tendința a fost una de scădere.


Grupul de Comunicare Strategică a anunțat marți 5.231 de cazuri noi de infectare cu coronavirus după efectuarea a 37.530 de teste.


Ilfovul este în continuare județul cu cea mai mare rată de infectare din țară, 8,68, dar aceasta e în scădere față de ziua precedentă, când era de 8,97.


În schimb, în București rata de infectare a ajuns, marți, la 6,92, după ce în ultimele două zile cifrele indicau o rată de 6,83, respectiv 6,85. Pe locul trei în clasamentul județelor cu cea mai mare rată de infectare este Clujul, cu 6,40.


În prezent, 13 județe și Capitala se află în scenariul roșu, cu o rată de infectare de peste 3 la mia de locuitori. Cele 13 județe sunt: Alba, Arad, Bihor, Brașov, Cluj, Constanța, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov, Sibiu, Timiș şi Vâlcea.Peste 1.600 de cazuri noi, raportate în Capitală


Bucureștiul înregistrează 1.685 de cazuri noi de COVID, în creștere cu 622 de cazuri faţă de ziua precedentă.


Pe locul următor se află județul Cluj, unde au fost raportate 385 de noi infectări în ultimele 24 de ore, iar județul Ilfov se află pe locul 3, cu 340 de persoane infectate cu noul coronavirus.


Toate judeţele au raportat cazuri noi de COVID-19, iar cele în care s-au înregistrat cele mai puține infecții sunt: Tulcea (21), Gorj (23), Giurgiu (32).


Situația infectărilor cu coronavirus pe județe, astăzi, 6 aprilie:
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă