Rata de infectare din București a depășit pragul de 7, în ziua în care noile restricții au intrat în vigoare

2 săptămâni in urmă 1


Bucureștiul are o rată de incidență cumulată pentru ultimele 14 zile de 7,02 la mia de locuitori, potrivit bilaţului transmis duminică de autorităţi. Dacă în Capitală se depășește pragul de 7,5, vor intra în vigoare noi restricții de circulaţie.


Când rata infectărilor depășește 7,5 la 1.000 de locuitori, se instituie carantină de noapte începând de la ora 20.00 toată săptămâna, iar magazinele şi restaurantele se închid la ora 18.00 în fiecare zi.


În acest moment, măsurile de restricție anunțate sâmbătă de Comitetul Municipal al Capitalei prevăd restrângerea circulației și reducerea programului operatorilor econonici doar de vineri până duminică, inclusiv.


Măsurile de restricție sunt cele adoptate de Guvern, joi, 25 martie.


Principalele restricții adoptate pentru București care vor intra în vigoare de duminică, ora 00:00:


carantină de noapte în intervalul 20.00 - 05.00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică și de la ora 22.00 în restul săptămânii;supermarketurile și terasele se vor închide mai devreme, la ora 18.00, în weekend;programul magazinelor rămâne până la ora 21.00 în restul săptămânii.farmaciile, benzinăriile și alți operatori economici care fac livrări la domiciliu pot funcționa în continuare după program normal;

Excepții de Paștele Catolic: este permisă circulația în noaptea de Înviere până la ora 2.00. De asemenea, duminică, 28 martie, de Pesah, e permisă circulația până la ora 22.00;


în intervalul 20:00 - 05:00 în weekend și, respectiv, între 22:00 și 05:00 în timpul săptămânii, se poate ieși doar cu declarație pe propria răspundere și doar în interes profesional, pentru asistență medicală, pentru achiziționarea de medicamente și pentru persoanele care se află în tranzit;rămân închise la interior restaurantele și cafenele.

Pentru vaccinarea anti-COVID este permisă deplasarea și după ora 20.00, însă cu dovada programării. În plus, cabinetele medicale, inclusiv cele stomatologice, nu sunt afectate de aceste restricții.


se închid sălile de sport/fitness.merg la școală, fizic, preșcolarii și elevii din învățământul primar și elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și elevii din anii terminali din învățământul profesional și postliceal;

Mall-urile trebuie să asigure un spațiu de cel puțin 7 metri pătrați de persoană. În piețe, accesul clienților se va face fără a depăși 50 la sută din capacitatea maximă.


Măsurile de restricție sunt cele adoptate de Guvern, joi, 25 martie.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă