Rata de infectare din București a depășit 6 la mia de locuitori, spune prefectul Capitalei. Se cer propuneri de noi restricții

3 săptămâni in urmă 1


Bucureștiul depășește azi, 23 martie, pragul de 6 cazuri de COVID la mia de locuitori, au confirmat pentru Libertatea, surse din Prefectura Capitalei. Informația a fost confirmată ulterior de Alin Stoica, prefectul Bucureștiului.


„Indicele comunicat de DSP este de 6,22 la mie, fapt care ne determină să cerem tuturor membrilor CBMSU ca pâna la finele zilei să ne transmită propuneri”, spun surse din Prefectură.


Cifrele au fost continuă creștere în Capitală, în ultimele zile, rata de incidență ajungând ieri la 5,67, după ce duminică a fost 5,33, iar sâmbătă era 4,85.


La o rată de infectare de peste 6, toți elevii trec la cursuri online, potrivit ordinului comun al Ministerelor Sănătății și Educației.


Zilele trecute, Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, și Alin Stoica, prefectul Capitalei, au anunțat că nu exclud măsura carantinării în situația în care cifrele sunt în creștere în București. În schimb Lucian Bode, ministrul de Interne a spus că acest indice nu este singurul reper luat în calcul pentru această decizie.


Alin Stoica, prefectul Capitalei, spunea și el că nu exclude carantinarea capitalei.


„De asemenea, este foarte posibil să se ia măsura carantinării zonale, în Bucureşti şi localităţile limitrofe, care sunt deja în carantină, în aşa fel încât circulaţia să fie limitată, să evităm aglomeraţia, în special în mijloacele de transport în comun, în pieţe, mall-uri. Evident că deplasarea va trebui făcută în cazurile în care este nevoie şi cu declaraţie pe propria răspundere. Acum nu sunt alte măsuri pe masă”, a declarat prefectul duminică.


În schimb, Lucian Bode a spus, luni, că rata de infectare nu va fi singurul factor în funcție de care se va lua decizia carantinării.


„Nu doar indicele conduce la această decizie. Sunt mai mulți factori. Nu trebuie să ne grăbim să dăm mesaje care să inducă panică în populație. Sper să nu ajungem în această situație. Împreună cu DSP, INSP cu toți factorii implicați vom lua o decizie, dar nu doar pe baza acestui indice”, a declarat Bode la Digi 24.


În cazul în care Bucureștiul intră în carantină, școlile vor trece în regim online.


„Până la pragul legal stabilit de 6/1.000, în calitate de ministru al educației, nu voi fi de acord cu închiderea școlilor”, a declarat Sorin Cîmpeanu săptămâna trecută.Citeşte Articolul Întreg pe Sursă