Rata de infectare Covid în Capitală, în creștere: 4,35 de cazuri la mia de locuitori

3 săptămâni in urmă 13

Rata de infectare în București a ajuns duminică, 25 septembrie, la 4,35 cazuri calculate la mia de locuitori, a anunțat Direcția de Sănătate Publică București. Ieri, indicele de incidență raportat în Capitală fusese pentru prima oară peste 4.

Dacă pe 1 septembrie, rata incidenţei în Bucureşti era de doar 0,84 de cazuri la mia de locuitori, după 25 de zile a ajuns la 4,35.

Într-o postare pe Facebook, Vlad Voiculescu a afirmat că rata de incidență din Capitală ar trebui să fie chiar mai mare, fiindcă 4.000 de cazuri pozitive au dispărut din raportările Covid înaintea Congresului PNL

De miercuri, în scenariul roșu, de sâmbătă – restricții

Capitala a intrat de miercuri în scenariul roșu, iar pe lista măsurilor intrate în vigoare de sâmbătă se află obligativitatea prezentării certificatului verde pentru accesul în restaurante, cinematografe, la nunți ori alte evenimente private.

Începând de luni, 20 septembrie, în localitățile din România unde rata incidenței cazurilor de coronavirus depășește 3/1.000 de locuitori, dar nu trece de pragul de 6, certificatul verde este obligatoriu pentru toți cei care vor să intre în restaurante, să meargă la cinema, la piscină sau la competiții sportive, potrivit Hotărârii de Guvern din 17 septembrie.

Ce înseamnă pragul de 6 cazuri la mie

Joi, 23 septembrie, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat hotărârea prin care pragul carantinei de noapte în weekend să înceapă de la o incidență de 6 cazuri la mia de locuitori. Potrivit reglementărilor, în timpul carantinei de noapte, oamenii care au certificat verde vor putea ieși din case, însă activitățile economice vor fi închise.

Foto: Dumitru Angelescu

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă