Rata de infectare continuă să crească în Timiș. Patru județe și Capitala, în scenariul roșu

1 lună in urmă 5

În județul Timiș, rata de infectare a urcat, duminică, la 5,60, după ce ieri, 6 martie, cifrele indicau o rată de 5,48, potrivit ultimului bilanț transmis de autorități. Între timp, în București au fost înregistrate cele mai multe noi cazuri de coronavirus – 664, în scădere față de raportarea precedentă.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat duminică alte 3.288 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, după efectuarea a 18.175 de teste – 13.079 de teste RT-PCR (7.378 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 5.701 la cerere) și 5.096 de teste rapide antigenice.

Cea mai mare rată de infectare este în prezent în județul Timiș 5,60 la mia de locuitori. Cifrele sunt în creștere cu 0,12 față de ziua precedentă. Între timp municipiul Timișoara și alte patru localități din județ intră în carantină  începând din 8 martie, ora 00:00.

Topul este completat de județul Ilfov, unde indicele de infectare a ajuns, duminică, la 3,76 la mia de locuitori. În scenariul roșu în acest moment se mai află: județul Cluj (3,54), Brașov (3,35) și București (3,19).

Capitala se află în scenariul roșu, începând de vineri, după ce rata de infectare a depășit pragul de infectare de 3 la mia de locuitori. În acest context, duminică, autoritățile au anunțat restricțiile care intră în vigoare de la miezul nopții. Astfel, restaurantele și cafenelele vor fi închise la interior. De asemenea este interzisă și activitatea cinematografelor și teatrelor.

De asemenea, în scenariul galben se află 14 județe.

Rata de infectare continuă să crească în Timiș. Patru județe și Capitala, în scenariul roșu

Unde au fost cele mai multe cazuri noi de COVID-19

În ceea ce privește numărul de cazuri noi, cele mai multe au fost înregistrate în București, respectiv 664. Numărul cazurilor sunt în scădere față de ziua precedentă când au fost raportate peste 900 de noi cazuri.

Topul este completat de județul Timiș (326 de cazuri) și județul Cluj (189 de cazuri).

La polul opus, se află județul Covasna unde , duminică, nu au fost înregistrate noi cazuri, iar în județul Galați a fost raportat un singur caz.

Situația infectărilor cu coronavirus pe județe, astăzi, 7 martie:

Rata de infectare continuă să crească în Timiș. Patru județe și Capitala, în scenariul roșuRata de infectare continuă să crească în Timiș. Patru județe și Capitala, în scenariul roșu
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă