Rata de infectare continuă să crească în București. Ședința în care se decid noile restricții, cel mai probabil mâine

3 săptămâni in urmă 2

Rata de infectare din București a ajuns la 6,37, în creștere față de marți, când era de 6,22, fiind prima zi în care indicele a depășit pragul de 6, anunță DSP. Autoritățile au discutat ieri despre noi restricții care pot fi aplicate în Capitală, însă, surse oficiale au declarat pentru Libertatea că ședința Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență București, în care acestea vor fi adoptate, va avea loc cel mai probabil mâine.

Autoritățile iau  în calcul mai multe scenarii de lucru pentru a opri răspândirea noului coronavirus.

Florentina Iacob, directorul adjunct DSP București, a anunțat, marți seara, la Digi 24 că printre propunerile discutate de autorități se numără: interzicerea activităților în cluburi, baruri

Obligativitatea instituțiilor și autorităților publice de a face la intrarea în sediu triaj epidemiologic și de a asigura dezinfectarea mâinilorObligativitatea de a asigura programul decalat al angajaților, atât la nivelul aurotităților publice, cât și la nivelul operatorilor economiciParticiparea zilnică în sistem online a preșcolarilor și elevilor din unitățile de învățământInterzicerea organizării de evenimente sau activități private pentru copii în spații închise precum afterschool-urileÎnchiderea locurilor de joacă amenajate pentru copii în parcuri, între blocuriInterzicerea activităților și competițiilor sportive pentru amatori. Cele profesioniste rămân deschise.Pentru spațiile comerciale – magazine, hipermarketuri, mall-uri – obligativitatea de respectare a spațiului de 4 metri pătrați pentru fiecare persoană, distanță de 2 metri între persoane. Fiecare comerciant trebuie să facă un calcul pe suprafața utilă pe care o are.La evenimentele private – înmormântări, cununii, botezuri – număr maxim de 16 persoane, care include și persoanele care oficiază slujba religioasă.Este interzisă desfășurarea de activități în cluburi, baruri discoteci. Terasele rămân deschise, dar cu respectarea regulilor.

Noile măsuri urmează să fie decise de către Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență București, care până acum nu a fost convocată de către prefectul Alin Stoica. Acesta are la dispoziție 48 de ore pentru convocarea CMSU de la momentul la care incidența a depășit pragul de 6.

Potrivit unor surse, ședința va fi organizată joi, însă acest lucru nu a fost anunțat oficial.

De asemenea, este a opta zi consecutivă în care rata de incidenţă a cazurilor de infectare cu SARS-COV-2 la mia de locuitori creşte în Bucureşti.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă