Răsturnare de situaţie în scandalul Maiei Morgenstern. Procurorul l-a pus în libertate pe tânărul care a ameninţat-o pe actriţă

2 luni in urmă 4

Răsturnare de situaţie în scandalul Maiei Morgenstern. După ce iniţial a fost reţinut, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 a decis să-l plaseze pe tânăr sub control judicir.

„În urma plângerii unei femei, privind un mesaj cu caracter antisemit ce cuprindea amenințări cu moartea și alte vătămări, transmis pe mai multe adrese de e-mail ale unui teatru, polițiștii Direcției de Investigații Criminale din cadrul I.G.P.R. au efectuat cercetări în cadrul unui dosar penal.

Dosarul penal a fost înregistrat inițial la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 și, ulterior, a fost declinat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

În urma activităților de cercetare, a fost identificată persoana bănuită că ar fi transmis mesajul, aceasta fiind reținută pentru 24 de ore de polițiștii Direcției de Investigații Criminale.

Ulterior, a fost prezentată procurorului de supraveghere, care a admis propunerea de punere în mișcare a acțiunii penale și a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar, pentru 60 de zile, față de cel în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „amenințarea unei persoane sau a unui grup de persoane, prin intermediul unui sistem informatic(…)”, faptă prevăzută de articolul 6 indice 1 din O.U.G. 31/2002, privind interzicerea organizațiilor, simbolurilor și faptelor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni de genocid contra umanității și de crime de război.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Direcției de Investigații Criminale, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, pentru administrarea probatoriului și tragerea persoanei la răspundere penală.

Activitățile investigative desfășurate de polițiștii Direcției de Investigații Criminale au beneficiat de sprijinul colegilor din cadrul I.G.P.R. – Direcția de Combatere a Criminalității Organizate”, transmite IGPR

Actriţa Maia Morgenstern a fost ameninţată cu moartea într-un mesaj semnat de aşa zişi membri ai partidului AUR. George Simion, copreşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, a respins acuzaţiile, spunând că e vorba despre o „intoxicare incalificabilă”.

Citeşte şi: Persoana care a ameninţat-o cu moartea pe Maia Morgenstern a fost identificată şi reţinută. Anunţul făcut de autorităţi

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă