Răsturnare de situaţie în dosarul fetelor lovite de maşina de poliţie pe trecerea de pietoni în Bucureşti. Procuror: Poliţistul nu se afla în misiune

1 săptămână in urmă 13

Poliţistul care a accidentat mortal o fată de 13 ani şi a rănit grav o alta în vârstă de 11 ani într-un accident produs joi în Sectorul 1 din Bucureşti este urmărit penal pentru uciderere din culpă. Procurorul de caz Călin Radu a declarat că agentul nu se afla în misiune în momentul accidentului.

Mai mult, procurorul care anchetează accidentul poliţistului a mai declarat vineri că autoutilitara de poliţie circula cu viteză peste limita legală în zona, nu a acordat prioritate fetelor care se aflau pe o trecere de pietoni şi avea pornite doar semnalele luminoase, nu şi pe cele acustice.

Citeşte şi: Filmul tragicului accident din București, în urma căruia un polițist a ucis o fetiță. Martor: „I-a interesat să mușamalizeze”

În momentul accidentului poliţistul se afla singur în maşină. Potrivit purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca, poliţistul, care era încadrat din 2017, a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost zero.

Citeşte şi: Detalii noi despre polițistul care a omorât o fetiță pe trecerea de pietoni. Cum a obținut, de fapt, permisul

Tot Poliţia Capitalei a anunţat că poliţistul care a produs accidentul de joi obţinuse permisul de conducere în România în 2012 şi l-a preschimbat în 2016 în Marea Britanie, fiind valabil pe bază de reciprocitate cu Uniunea Europeană.

„Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la permisul de conducere deţinut de către poliţistul implicat în evenimentul rutier de ieri, facem următoarele precizări: bărbatul a obţinut permisul de conducere în anul 2012, în România; în anul 2016, bărbatul şi-a preschimbat permisul în Marea Britanie; având în vedere Convenţia de la Viena din 8 noiembrie 1968, permisul de conducere este valabil, pe bază de reciprocitate UE”, a informat Biroul de presă al Poliţiei Capitalei.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă