Răsturnare de situație în cazul Colțescu! Avocatul a anunțat noua decizie: „Pe principiul «hai să îl executăm pe cel cunoscut»”

1 lună in urmă 1

Comisia de Disciplină a UEFA a decis luni că nu a fost rasism nici la Sebastian Colțescu (43 de ani), nici la Octavian Șovre (47 de ani) la meciul PSG - Bașakșehir de pe 8 decembrie, când Pierre Webo a fost numit „ăla negru”;Totuși, ambii au fost sancționați pentru conduită incorectă și vor trebui să participe la un program educațional.

Găsit vinovat de „conduită incorectă” de către forul continental, Sebastian Colțescu a fost suspendat din a oficia în toate competițiile până pe 30 iunie 2021, data care marchează finalul acestui sezon. Avocatul arbitrului nu acceptă decizia și spune că va facel apel. 

Josep Vandellos: „Nu sunt decizii consistente, nu există niciun temei!”

„Este o decizie nedreaptă, mai ales dacă o comparăm cu decizia în cazul lui Șovre și cu ceea ce a făcut Neymar, când a scris pe Instagram pentru arbitri «go f*** yourselves» (n.r. - în traducere, să vă ia naiba) și a primit un meci suspendare. Să nu mai spunem de Luis Suarez că a primit 4 luni, cât Colțescu, pentru că a mușcat un adversar. Nu sunt decizii consistente, nu se poate ca Neymar să primească o rundă și într-un caz în care s-a confirmat că nu există rasism, ci doar o conduită nepotrivită, să se aplice o sancțiune mult mai dură.

Vom face apel, trebuie să continuăm drumul pe care l-am început și să avem încredere că lucrurile vor fi bine. Apelul se face în prima fază la Comisia de Apel de la UEFA și se poate ajunge la TAS. Trebuie să fim precauți, noi spunem toate argumentele în fața Comisiei de Apel, vom vedea ce se întâmplă și dacă nu ne convine mergem la TAS.

Problema cu care ne confruntăm acum e timpul, nu am vrea ca decizia să fie dată după ce o parte a sancțiunii va fi trecut. Va trebui să cerem o suspendare a executării sancțiunii, vom vedea dacă se întâmplă sau nu, apoi vom merge la TAS și vom vedea ce se întâmplă acolo”, a spus Vandellos la PRO X.

Din informațiile GSP.ro, prima intenție a lui Sebastian Colțescu după ce a primit decizia UEFA era să nu facă apel.

Josep Vandellos: „Numele lui Colțescu a apărut în public, așa că hai să îl executăm”

Avocatul lui Colțescu dezvăluie ceea ce consideră că se află în spatele deciziei UEFA: „Este o decizie care nu se susține, nu are temei deloc din punct de vedere tehnic. Singura explicație este că numele lui Colțescu a apărut în public, iar cel al lui Șovre nu. Pe principiul unui a apărut în public, hai să îl executăm, iar pe celălalt, care nu îl știe nimeni, nu îl sancționăm. Decizia în cazul lui Șovre este corectă. Nu este corectă cea în cazul lui Sebastian, asta este clar. TAS e ultima instanță care decide”.

Eu cred că nu a fost conduită nepotrivită și că nu trebuie niciun fel de sancțiune. Iar dincolo e suficient un avertisment, o mustrare. Trebuie să ne luptăm cu argumente, să îi convingem pe cei care trebuie să decidă, care sunt și presați de mass-media.

Nu cred că arbitri au cauzat scandalul. Decizia de a ieși de pe teren și de a face tot scandalul a plecat de la Pierre Webo. Arbitri au avut un comportament exemplar, nu se poate spune acest lucru despre antrenorul lui Basaksehir (n.r. - Okan Buruk) și antrenorul secund, Pierre Webo - Josep Vandellos

Ce a decis UEFA în privința lui Sebastian Colțescu și Octavian Șovre:

Sebastian Colțescu a fost suspendat până la sfârșitul sezonului, pe 30 iunie 2021. NU are voie să oficieze în nicio competiție, fie ea Liga 1, Liga 2 sau meci european! Și obligat să participe la un program educațional înaintea datei de 30 iunie 2021.Octavian Șovre nu este suspendat, dar trebuie să participe și el la acel curs. În același timp însă, UEFA l-a pedepsit și pe Pierre Webo, suspendându-l un meci pentru comportament nesportiv. Ceea ce confirmă cartonașul roșu pe care i-l arătase Hațegan în timpul partidei, pentru proteste repetate.

Josep Vandellos

Josep Vandellos

Citește mai multe știri de actualitate:

Criză în proiectul DDB la miezul nopții! Și-a anunțat retragerea: „Ce spuneți e foarte grav” » Mesaje tensionate pe WhatsAppȘi Hagi e în pericol: s-au păcălit toți cu el! » Gigi Becali încearcă să-și recupereze banii în instanță

Adevărul despre iubitul Ramonei Bădescu.Câți ani are bărbatul plin de bani

Libertatea

Playtech: BOMBĂ! S-a aflat cine e, de fapt, iubita lui Răzvan Simion. E fostă vedetă PRO TV și arată senzațional
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă