Răspunsul PMB, după acuzațiile ACCEPT privind boicotarea Marșului Bucharest Pride

2 luni in urmă 24

Primăria București transmite că Marșul Bucharest Pride nu poate avea loc pe Calea Victoriei, așa cum a propus inițial organizația ACCEPT, având în vedere că bulevardul devine pietonal în zilele de weekend, iar acest lucru reduce posibilitatea organelor de ordine să îi protejeze pe manifestanți. Precizările PMB vin după ce organizația ACCEPT a acuzat Primăria de boicotarea marșului.

Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice din București precizează că Marșul Bucharest Pride nu se poate desfășura pe Calea Victoriei, pentru că nu sunt întrunite condițiile legale de organizare a adunărilor publice prevăzute în art. 2 din Legea 60/1991, arată un comunicat al PMB.

Conform acestuia, nu pot fi organizate adunări publice în locații care pot să pună în pericol participanții

Potrivit sursei citate, Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice din București ”a avertizat asupra faptului că pe traseul propus de ACCEP va exista deja o densitate importantă de oameni care poate reduce posibilitatea organelor de ordine să îi protejeze pe manifestanți”, dat fiind faptul că bulevardul din centrul Capitalei devine pietonal în weekend, în cadrul proiectului ”Străzi deschise”.

”Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice din București a oferit Asociației ACCEPT mai multe opțiuni pentru organizarea evenimentului „Marșul Bucharest PRIDE” și rămâne deschisă pentru noi discuții cu reprezentanții Asociației, în speranța ajungerii la o poziție comună”, precizează PMB, în comunicatul de presă.

Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice a propus ca „Marșul Bucharest PRIDE” să fie organizat fie în aceeași locație dar într-o altă zi, fie în aceeași zi dar într-o altă locație, pe Șoseaua Kiseleff sau pe Bulevardul Magheru, cu un număr de participanți adaptat condițiilor sanitare actuale și cu respectarea normelor curente privind adunările publice.

PMB:

Potrivit PMB, organizatorii „Marșului Bucharest PRIDE” au solicitat aprobarea unui eveniment cu 10.000 de participanți, fapt care contravine Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență, care prevede o limită superioară de 500 de participanți la mitinguri și demonstrații.

Reprezentanții Asociației ACCEPT au respins pentru moment alternativele prezentate pentru organizarea evenimentului propus, se mai arată în comunicatul PMB.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă