Rasismul, o problemă majoră pentru Benny Adegbuyi: „Primesc mesaje precum «Cioară», «Negrule», «Du-te la tine în țară!», «Țiganule»”

2 luni in urmă 31

Benny Adegbuyi l-a învins prin KO tehnic în runda a treia pe Badr Hari (36 de ani) în main eventul galei Glory 76!

Viața sportivului român în vârstă de 35 de ani nu este însă doar lapte și miere. La mijlocul acestui an, Benny vorbea despre problemele cu rasismul pe care le-a avut în România.

„În România, eu am avut noroc și nu am resimțit atât de tare precum se vehiculează în America. O să zic totuși adevărul, să știi că se simte și în sport. Am avut momente în care m-au privit diferit, am fost jignit sau am fost făcut în diferite feluri doar pentru culoarea pielii, ca și cum aș fi inferior. Suntem în 2020, lucrurile acestea nu ar trebui să se întâmplă”, a declarat în iunie 2020 Benny Adegbuyi, potrivit Eurosport.

„Primesc mesaje precum «Cioară», «Negrule»”

Benny recunoaște că i-au fost adresate și cuvinte foarte dure pe rețelele de socializare.

„M-am lovit de rasism în România. Și acum mă lovesc, pe rețelele sociale. Primesc mesaje răutăcioase, precum «Cioară», «Negrule», «Du-te la tine în țară!», «Țiganule». E frustrant și dureros! Eu că mă consider român! M-am născut aici și vorbesc românește. E dureros… 

Cred că rasismul vine din partea celor care nu au educație și nu pot trece peste culoarea pielii. Dar, spre deosebire de alte țări, în România e mai bine. Nu am avut parte de rasism exagerat în România. Au fost răutăți”, spunea Benny în 2019 la GSP.

Benny Adegbuyi, reacție pentru ProSport

Imediat după victoria colosală, Benny a avut o reacție pentru ProSport:„Ce noapte! E un moment la care am visat încă de acum 10 ani, când am urcat pentru prima dată în ring. Au fost mii de ore de antrenament, accidentări, sacrificii. Lucruri care nu sunt în lumina reflectoarelor. Plec imediat spre hotel, apoi abia aștept să ajung acasă să îmi strâng băiatul și soția în brațe după atâtea săptămâni fără ei. Mă înclin în fața voastră și mă bucur că tricolorul românesc a fost învingător”.

 

 

The post Rasismul, o problemă majoră pentru Benny Adegbuyi: „Primesc mesaje precum «Cioară», «Negrule», «Du-te la tine în țară!», «Țiganule»” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă