Rareș Bogdan, val de critici la adresa oficialilor din sănătate: În momentul ăsta, nu discutăm despre demiteri, discutăm despre un lanț al vinovățiilor care trebuie să ne fie pus la dispoziție / Ce a spus despre Vlad Voiculescu, Raed Arafat și Andreea Moldovan

1 lună in urmă 15

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, i-a criticat pe oficialii din sănătate, Vlad Voiculescu, Raed Arafat și Andreea Moldovan, dar a spus că, în acest moment, trebuie făcută o analiză și apoi să fie stabiliți vinovații în legătură cu modul în care a fost evacuat Spitalul Foișor.

„În momentul ăsta nu discutăm despre demiteri, discutăm despre un lanț al vinovățiilor care trebuie să ne fie pus la dispoziție, nouă și opiniei publice”, a declarat Rareș Bogdan.

Vlad Voiculescu a fost criticat pentru că a organizat o conferință de presă în momentul în care premierul Florin Cîțu avea programată o declarație de presă, susținând totuși că poate fi vorba de o lipsă de comunicare între instituții. De asemenea, Rareș Bogdan a criticat faptul că ministrul Sănătății s-ar plânge că este în atenția publică.

Rareș Bogdan a spus că cel care poate cere demisia unui ministru sau secretar de stat este premierul, care „se bucură” de sprijinul PNL și al președintelui Klaus Iohannis.

Lui Raed Arafat i-a trasmis că nu există oameni care au doar calități.

„Raed Arafat e ușor tensionat, e ușor obosit, nu ar fi rău să mai exerseze empatia și emoția, pentru că nu suntem roboți”, a declarat Rareș Bogdan.

În opinia prim-vicepreședintelui PNL, a fost „o greșeală” aducerea lui Raed Arafat la ședinșa anterioară de partid.

Despre secretarul de stat, Andreea Moldovan, a spus că ar fi bine să vorbească mai puțin și că nu este treaba ei să iasă în „spațiul public”.

În ciuda criticilor, Rareș Bogdan a spus că „situația e mult mai liniștită în coaliție, decât pare din afară”.

Rareș Bogdan a declarat că a rămas special la București, și nu a plecat la Bruxelles, pentru a participa la ședința conducerii PNL, la care se va discuta funcţionarea coaliţiei și despre modul în care a fost evacuat Spitalul Foișor.

„Vom afla astăzi cine, de la managerul Stoica, la ministrul Voiculescu, de la doamna Moldovan, care poate vorbeşte mai puţin se ocupă mai mult de minister şi nu de spaţiul public, că nu e treaba dânsei să dea explicaţi, e treaba liderilor politici şi a purtătorilor de cuvânt, de la domnul Arafat, (…) cred că putea să prevadă situaţia care a apărut de la Foişor, de la Nicuşor Dan, care trebuie să ştim ce a corespondat cu managerul Stoica începând din 2 aprilie, de la faptul că domnul Stoica, care este un excepţional medic, cu experienţa necesară, trebuie să înţeleagă că nu este managerul unui spital privat, ci este managerul unui spital public”, a spus Rareş Bogdan.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă