Rareş Bogdan, un nou atac după scandalul de la Spitalul Foișor: Arafat e uşor obosit, n-ar strica să exerseze empatia şi emoţia. Doamna Moldovan să vorbească mai puțin

1 lună in urmă 25

Tot mai mulţi liberali îşi exprimă neîncrederea în secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, care este şi şeful DSU. După ce ministrul de Interne, Lucian Bode, a catalogat drept „inadmisibil să se mai întâmple” evacuarea pacienţilor vineri noapte la Spitalul Foișor şi a spus, referindu-se la secretarul de stat în MAI Raed Arafat, că nimeni nu este de neînlocuit, iată că şi prim-vicepreședintele PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan, îl arată cu degetul pe Raed Arafat.

Citeşte şi: Şedinţă aprinsă la PNL. Liberalii discută despre criza din Sănătate. Se cer demisiile lui Voiculescu şi Arafat

Rareş Bogdan spune că Raed Arafat trebuie „să înţeleaga că nu exista oameni doar cu calităţi, că defectele fac parte din existenţa noastră”. De asemenea, Rareş Bogdan a spus că „Arafat e uşor obosit şi nu ar fi rău să încerce să exerseze empatia şi emoţia, că nu suntem roboţi”.

Întrebat dacă şeful DSU este invitat la şedinţa PNL să dea explicaţii despre intrvenţia de la Foişor, Rareş Bogdan a spus că „a fost o greşeală aducerea lui Arafat aici”, fâcând referire la invitarea lui de către premierul Florin Cîţu la şedinţa precedentă.

Raed Arafat: „Decizia de evacuare a spitalului Foişor a fost corectă, aş lua-o din nou”

Raed Arafat spune că decizia de evacuare a pacienţilor spitalului Foişor a fost una corectă, chiar dacă a creat un disconfort pentru aceştia, iar evacuarea trebuia să înceapă în cursul amiezii şi nu noaptea. Decizia trebuia să pună la dispoziţia Bucureştiului 28 de paturi de terapie intensivă care au intrat în circuit şi 90 cu oxigen, pentru pacienţii aflaţi în uunităţile de primiri urgenţe.

„Poate am învăţat mai mult despre ce înseamnă evacuarea unui spital”, a mai spus Arafat. Şeful DSU a declarat că este conştient de disconfortul creat şi că este un lucru care în condiţii de normalitate s-ar fi putut desfăşura mult mai bine, cu toate că în acest caz nu s-ar fi întâmplat.

Raed Arafat, mesaj în miez de noapte: „Recunosc că am produs un disconfort pacienţilor de la Foişor, dar a fost necesar, să prevenim pierderea unor vieţi”

„Când vine vorba de a lua decizii, sunt convins că poate nu întotdeauna sunt perfect înţelese sau tolerate, dar între a nu lua o decizie – şi după care a da explicaţii, pe bună dreptate, că de ce am lăsat unii oameni fără îngrijiri medicale potrivite, de ce am lăsat unele persoane să se agraveze, fără să găsim pentru ele lor – şi între a supăra şi de a crea o platformă de atacuri, inclusiv politice, în acest sens, printr-o decizie care salvează vieţi, eu în continuare aleg soluţia de a lua decizii, de a suporta consecinţele atacurilor, dar să ştiu în sfârşit că am luat o decizie care a salvat vieţi”, argumentează Raed Arafat, într-un videoclip postat pe pagina sa de Facebook. Şeful DSU a mai transmis că în urma evenimentului a învăţat mai mult despre implicaţiile evacuării unui spital. „Poate acum am învăţat şi mai mult pe partea de evacuare a unui spital, anumite aspecte pe care să le luăm în considerare în viitor. Dar decizia de a evacua şi decizia de a face loc pentru bolnavii în stare critică rămâne valabilă şi aş lua-o înapoi în orice moment. Decizia cred că a fost una corectă”, a conchis Arafat într-un  video pe Facebook.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă